Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Magyar dal napja a Bosnyák téren

Második alkalommal rendezték meg a Bosnyák téren a magyar dal napját. A Zuglói Cserepes Kulturális Non-profit Kft. és a Zuglói Sport és Rendezvényszervező Non-profit Kft. szervezésében megtartott eseményen az Animal Cannibals, Gájer Bálint és Paulina adott koncertet.

Horváth Csaba, Zugló polgármester köszöntőjében kiemelte, a magyar dal napja egy olyan rendezvény, amely igyekszik mindenkivel elfeledtetni a hétköznapok problémáit, a kikapcsolódást és feltöltődést szolgálja. Szükség is van erre, mert az ősz és a tél rendkívüli kihívások elé állíthat mindenkit.

A polgármester azt mondta, bízik benne, hogy a zuglóiak közös erővel legyőzik a megpróbáltatásokat. Az emberek most is számíthatnak az önkormányzatra, a nehéz helyzetbe kerülők segítségért bizalommal keressék a Polgármesteri Hivatal munkatársainkat.

Bitskey Bence önkormányzati képviselő, kulturális feladatok felügyeletét ellátó tanácsnok rendezvényt megnyitójában arról beszélt, hogy a magyar dal napját először 2008-ban Presser Gábor javaslatára a Sziget Fesztiválon rendezték meg. A kerület önkormányzata ezen ötletet követve rendezte meg tavaly először – hagyományteremtő célzattal – a zuglói magyar dal napját, amely rendkívül sikeres volt.

Fotó: Balogh Róbert

A Bosnyák téri eseményt felkeresők három különböző stílusú koncerten vehettek részt. Először a Máté Péter-díjas magyar rap és hiphop csapat, a zuglói Animal Cannibals adott koncertet, majd Gájer Bálint kalauzolta el nagyszámú közönségét a Swing világába, végül az X-Faktor tizedik évadának második helyezettje, Kocsis Paulina és zenekara szórakoztatta a gálán megjelenteket.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb