Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Magyar győzelem a Davis Kupában

Davis Kupa mérkőzést rendeztek Zuglóban március 6-7. között. A magyar férfi teniszválogatott 16 év után játszhatott az Euro-Afrikai zóna I. csoportjában, és 21 év után nyert ismét ilyen magas szinten.

A Városligeti Műjégpálya területén kialakított mobil teniszstadionban az izraeli válogatottat fogadta a magyar csapat március első hétvégéjén. Zuglóban korábban nem rendeztek ilyen rangos teniszeseményt. A hazaiak végül 3-2-es összesítéssel szerezték meg a győzelmet, amelyet a világranglista 612. helyén álló, pályafutását Zuglóban kezdő Nagy Péter alapozott meg, miután az első meccsen legyőzte a világranglista 89. helyezettjét, Dudi Szelát.

A bravúrt követően a legmagasabban jegyzett magyar játékos, Fucsovics Márton is megverte ellenfelét, majd a párost is a magyar duó nyerte, így már az első két napon behozhatatlan előnyt szerzett az ellenfelével szemben. Az utolsó napon lejátszott két egyes már tét nélküli volt – az egyiket Péter el is veszítette -, ám a magyar csapat így is elérte a célját, sikerült megkapaszkodnia az Euro-Afrikai zóna I. csoportjában, így biztos, hogy jövőre is ebben a ligában játszik majd.

 

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb