Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Maratoni ülésnap

A képviselő-testület Zugló alpolgármesterének választotta Horváth Zsoltot, a Demokratikus Koalíció kerületi elnökét a május 25-i ülésén.

Karácsony Gergely polgármester Horváth Zsolt kinevezésével kapcsolatban elmondta, az önkormányzat előtt álló feladatok indokolttá teszik egy új alpolgármesteri hely létrehozását. A testület hozzájárult ahhoz is, hogy az építési szabályzat módosításával az Öv utca 129–131., illetve az Öv utca 133–135., továbbá a Bíbor utca 14–16. és a Kövér Lajos utca 45–47. szám alatti ingatlanokat az előírtnál kevesebb parkolóhellyel lehessen használatba venni. Erre azért volt szükség, mert az említett ingatlanoknál a befektető a törvényben előírtnál kevesebb parkolóhelyet létesített, így a lakástulajdonosok nem kapták meg a lakhatási engedély. Ennek hiányában viszont fennállt annak veszélye, hogy a felvett kedvezményes kölcsönt a bankok visszakövetelik.

A képviselő-testület a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatósága kérésének eleget téve módosította a zuglói zöldfelületek használatáról és védelméről szóló rendeletét. Így a jövőben a fővárosi közterület-felügyelet már jogszerűen léphet fel a Városliget területén jogsértést elkövetőkkel szemben. A testület ahhoz is hozzájárult, hogy az önkormányzat ismét szerződést kössön a Habitat for Humanity Magyarország Alapítvánnyal. A megállapodás értelmében a civil szervezet Zuglóban 2017-ben három önkormányzati tulajdonú, rendeltetésszerű használatra alkalmatlan bérlakást újít fel önerőből, amelyeket a családok átmeneti otthonában élő zuglóiak kapnak meg.

A képviselők elfogadták továbbá az önkormányzat tulajdonában álló bérlakások helyzetéről, az önkormányzat 2016. évi zárszámadásról és költségvetési maradványának megállapításáról, valamint a Polgármesteri Hivatal elmúlt évi tevékenységéről szóló beszámolót.

A testület a lakosság véleményének figyelembe vételével úgy határozott, hogy a Mogyoródi út 130. szám alatti sportlétesítmény neve Mogyoródi Úti Sportpálya lesz.

A képviselők ezen túlmenően módosították a Zuglói gyermektáborok térítési díját. A döntés értelmében a jövőben az eddigi 480 forint helyett már naponta gyermekenként 510 forintot kell fizetni a családoknak.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb