Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Máté Péter-díjat kapott Keresztes Ildikó, Zugló díszpolgára

Kiemelkedő teljesítménye elismeréseként Máté Péter-díjat adott át Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere Keresztes Ildikónak, Zugló díszpolgárának.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a nemzeti ünnep alkalmából március 10-én a művészet és egészségügy területen kiemelkedően teljesítőknek állami elismeréseket adományozott a Pesti Vígadóban. Az ünnepségen többek között átadták a Jászai Mari-díjat, a Harangozó Gyula-díjat, a Hortobágyi Károly-díjat, a Sára Sándor-díjat, a Balázs Béla-díjat, a Máté Péter-díjat, a Liszt Ferenc-díjat, az Erkel Ferenc-díjat, a Szabolcsi Bence-díjat, a Gérecz Attila-díjat, a József Attila-díjat, a Herczeg Ferenc-díjat, a Munkácsy Mihály-díjat, a Ferenczy Noémi-díjat, a Németh Lajos-díjat, a Balogh Rudolf-díjat, a Táncsics Mihály-díjat, a Pro Cultura Hungarica-díjat, a Pro Sanitate-díjat, a Batthyány-Strattmann László-díjat, a Semmelweis Ignác-díjat és a Miniszteri Elismerő Oklevelet.

Az ünnepségen kiemelkedő könnyűzenei, dzsesszzenei előadó-művészeti tevékenysége elismeréseként Máté Péter-díjban részesült Zugló Díszpolgára, Keresztes Ildikó.

Keresztes Ildikó énekesnőt még a 80-as évek végén a Kormorán Együttes tagjaként, majd a Rózsaszín Bombázókban ismerhette meg a nagyközönség. Az elmúlt évtizdekben Magyarország egyik legjellegzetesebb hangú énekesnőjeként musicalekben, rockoperákban, filmekben szerepelt, számos nagyzenekarral, előadóművésszel szerepelt együtt, és önálló előadóként is komoly karriert futott be.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb