Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Meggyújtották az öröm gyertyáját

Sokacz Anikó civil- és nemzetiségügyi tanácsnok, valamint Bárány Béla, a Páduai Szent Antal Plébániatemplom plébánosa gyújtotta meg Zugló adventi koszorúján a harmadik gyertyát.

A hagyományok szerint az adventi koszorúra négy gyertyát szokás tenni: három lilát és egy rózsaszínt. Mindegyiknek megvan a maga jelentése, a rózsaszíné – amelyet mindig a harmadik vasárnapon gyújtunk meg – az öröm.

– Sok a szomorú ember a környezetünkben. A nagy boldogságkeresésében ugyanis elfelejtjük észrevenni az apró örömöket. Mindenkit arra biztatok, csipegessük fel ezeket – mondta az atya a Bosnyák téri ünnepségen. – Az élvezet csak tiszavirág életű, az öröm viszont nem átmeneti, az tartós lelki derű. Az öröm akkor kezdődik, amikor felhagyunk a magunk boldogságkeresésével, és másokat próbálunk boldoggá tenni.

Fotó: Képszerkesztőség

Az örömvasárnapi programsorozaton fellépett Zugló főterén a Bea Ice Dance Team, a Hunyadi Kiskórus és a Daniel Speer Brass Friends.

A gyertyagyújtást pedig ezúttal is a Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnázium növendékeiből álló rézfúvós zenekar kísérte.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb