Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Zuglói ezüst a mormonok földjén

Pusztai Liza vezette női kardcsapat ezüstérmet szerzett a Salt Lake Cityben rendezett olimpiai kvalifikációs világkupaversenyen. Ezzel az eredménnyel nagy lépést tett a tokiói olimpia felé.

A magyar csapat a legjobb 16 között a spanyolokat verte magabiztosan 45-29-re. Noha Pusztai Liza ebben a bemelegítő körben még nem tudta hozni a legjobb formáját. Nem úgy az elődöntőbe jutásért vívott asszóban: az olimpiai rangsorban második lett a koreaiak ellen, amelyben Liza már nagyon odatette magát, és remek vívásának köszönhetően a lányok 45-35-re nyertek. Ezt követően a döntőbe jutásért küzdöttek az egyik legnagyobb európai riválisunkkal, az ukrán csapattal, amely előtte éppen az olimpiai rangsor élén álló oroszokat verte ki, ám Lizáék ellen nem volt ellenszerük. A zuglói sportoló befejezőemberként 38-40-ről fordította a mi javunkra a mérkőzést (45-42). A Vk-döntő pedig nagyon sokat ért a lányoknak, akik szerették volna a versenyt is megnyerni, ám a fináléra valószínűleg testben és lélekben is elfáradtak, mert a gallok ellen már semmi sem jött be nekik.

A Mormonföldön megszerzett ezüstérem azonban még nagyon sokat érhet az olimpiai kvalifikációért zajló harcban. Lizáék jelen pillanatban ugyanis olimpiát érő helyen állnak, és a kvalifikáció zárásáig már csak két világkupa versenyen kell nekik ezt a pozíciót megőrizniük.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb