Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Meghallgatták a zuglóiakat

Közmeghallgatást tartott Zugló képviselő-testülete csütörtökön, ahol a kerületben élők elmondhatták észrevételeiket, javaslataikat. 

A fórumon megjelenteket Karácsony Gergely polgármester tájékoztatta a Thököly úti villamospálya ügyéről, a fizető parkolás bevezetéséről, a hajléktalanokat segítő lépésekről, a kommunális adó visszafizetéséről és a Mundo beruházás helyzetéről.

Fotó: Balogh Róbert

A rendezvényen kiderült, hogy hamarosan nyilvános lesz az előző ciklus gazdálkodását és tevékenységét átvilágító anyag. Az érdeklődők arra is választ kaptak, hogy hosszabb távon az önkormányzat a lombgyűjtő zsákok osztása helyett a komposztálást támogatja. A megjelentek azt is megtudhatták, hogy a Hungária körutat nem lehet tehermentesíteni. Az ottani forgalom csökkentése érdekében az önkormányzat szeretné elérni, hogy a dugódíjas terület határa a Hungária körút helyett a Dózsa György útnál legyen.

A Körvasút soron lakók arról kaptak tájékoztatást, hogy addig nem épülhet zajvédő fal, amíg a MÁV be nem fejezi a vonalszakaszra tervezett fejlesztéseit. Az érintett területen élők azt kérték az önkormányzattól, hogy kezdeményezze a MÁV-nál a szerelvények sebességének jelentős csökkentését, mert akkor a zaj is sokkal kisebb lenne.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb