Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Fiatal sportolókat köszöntöttek

A Zuglói Civil Házban rendeztek ünnepséget december 18-án, ahol a kerület fiatal sportolóit köszöntötték.

Zuglóban régóta hagyomány, hogy karácsony környékén az önkormányzat az év közben eredményes sportolókat külön is köszönti. Idén azonban úgy döntöttek, hogy fiatalítanak a hagyományon, és az élsport helyett kizárólag a fiatalokra, illetve az utánpótlás-nevelésre fókuszálnak. (A döntés hátterében az áll, hogy a versenyzők nagy része még küzd az olimpiai kvalifikációért, őket majd a nyári játékok előtt szeretnék egy ünnepséggel elbúcsúztatni.)

December 18-án tehát kizárólag fiatal sportolókat hívtak a Zuglói Civil Házban rendezett ünnepségre, ahol az önkormányzat nevében Karácsony Gergely köszöntötte a megjelenteket. A polgármester kiemelte, hogy a fiatalok 2014-15-ben is sok dicsőséget szereztek Zuglónak. “A sport azonban nemcsak azért hasznos, mert sikereket lehet vele elérni, hanem azért is, mert sok mindenre – fegyelemre, kitartásra, sportszerűségre – megtanítja a művelőit” – mondta.

Fotó: Balogh Róbert

Elsőként a “Jó sportoló, jó tanuló” pályázat győzteseit hirdették ki. A sportszervásárlási utalvánnyal három korcsoportban 12 diákot jutalmaztak. Az alsó tagozatosok között Loyal Emma Lili (karate), Varga Ágoston (birkózás), Győri Dorka (tenisz), illetve Quittner Dóra (tenisz), a felső tagozatosok között Kozsári Balázs (karate), Gulyás Michelle (öttusa), Simon Alexa Lili (modern tánc), illetve Horváth Csongor (atlétika, sífutás és tájfutás), a nappali tagozatos középiskolások között pedig Mógor Boglárka (atlétika), Mundwell Melinda (tánc), Nagy Balázs Bence (karate), illetve Tesner Zsófia (aerobic) vehetett át elismerést.

A zuglói kötődésű Passed zenekar ajándékkoncertjét követően a Fiatal zuglói sportolók pályázatának eredményét is kihirdették. Az önkormányzat az alábbi fiatal sportolókat részesítette pénzjutalomban: Tóth Krisztiánt, a KSI SE judósát, Máté Gábort, a Hinode Karate Klub versenyzőjét, Péni István Mártont, az UTE sportlövőjét, Quittner Pétert, a Trappancs Szervátültetett Gyermekek Rehabilitációs és SE pólósát, röplabdázóját és asztaliteniszezőjét, Racsko Fruzsina Lillát, a KSI SE kajakosát, Boussebaa Aichát, az Arashi SC karatésát, Mihalovits Kincső Klárát, a KSI SE judósát, Péntek Anett Rékát, az Anigoldance Sporttánc Egyesület versenyzőjét és Simon Alexa Lilit, a Showtime Fitness és Tánc Stúdió sportolóját.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb