Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Két extraklasszisból lett olimpikon Zuglóban

Egy évnyi szünetet követően rendeztek ismét nemzetközi vívóversenyt. A kardozók budapesti világkupaversenye ráadásul nemcsak a helyezésekért, hanem az olimpiai kvalifikációért is zajlott.

A magyar férfi kardcsapat már a világjárvány kitörése előtt kvalifikálta magát a tokiói olimpiára, így ők nyugodtabban vívhattak. A lányok számára azonban épp a feljutáshoz vezető utolsó lépés előtt tört ki a járvány, amely egy évre lehetetlenné tette a versenyek szervezését. A feszültséggel eltöltött egy évet követően azonban sikerült azt az egy lépést megtenniük, így a magyar női kardcsapat kivívta az olimpiai szereplés jogát.

A budapesti világkupán két zuglói vívó is kimagaslóan szerepelt. Márton Anna és Pusztai Liza, a BVSC-Zugló két sportolója az egyéni versenyben arany- és bronzérmes lett. Ez egy ilyen hosszú szünetet követően fantasztikus teljesítmény volt. Ám, ezen a világkupán a csapateredmény sokkal fontosabb volt, mint az egyéni, mert a vívás szabályai szerint, ha egy csapat kvalifikálja magát az olimpiára, akkor három egyéni versenyzőt is indíthat majd, ha viszont nem, akkor mindössze egy vívó képviselhet egy nemzetet. Nekünk pedig Anna és Liza személyében két extraklasszisunk van, akik közül bármelyiküket vétek lenne itthon hagyni. A lányok a budapesti világkupán be is bizonyították, hogy nemcsak egyénileg képzettek, hanem igazi csapatemberek. Vezérletükkel ugyanis a magyar női kardválogatott kvalifikálta magát Tokióba. Így Annáért és Lizáért is szurkolhatunk majd az olimpián.

Fotó: Kovács Márton

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb