Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Megköszönték a rendőrök munkáját

Az idén rendhagyó módon támogatta az önkormányzat a kerületi rendőrkapitányság munkáját: 121 rendőrt jutalmaztak, mert nekik is köszönhető, hogy Budapest egyik legbiztonságosabb kerülete – Zugló.

Zuglóban nagy hagyománya van a rendőri munka „civil” értékelésének. Ám, míg ezt az elismerést korábban évente két alkalommal – a tavaszi Rendőrnap és karácsony környékén – osztották ki a feletteseik szerint legjobban teljesítő rendőröknek, addig erre az idén a vírushelyzet miatt csak most, november végén kerülhetett sor.

A járványügyi helyzet indokolta azt is, hogy ezúttal nem a szokásos állománygyűlés keretében ünnepeltek, hanem csak szűk körben: Horváth Csaba polgármester, Tóth Csaba országgyűlési képviselő, Hajdu Flórián területért felelős alpolgármester és dr. Czirják Róbert rendőralezredes, megbízott zuglói kapitány jelenlétében adták át az elismeréseket a Stefánia úti rendőrkapitányság udvarán.

Egy éve, az utolsó ünnepi állománygyűlésen egy reményteli 2020-as évre számítottunk – mondta Horváth Csaba rövid ünnepi beszédében. “Nem gondoltuk, hogy néhány hónapon belül egy világjárvány kellős közepébe csöppenünk, amely embert próbáló helyzet elé állítja majd az önkormányzatot, a rendőrséget és az embereket. Egy ilyen válsághelyzetben különösen fontos, hogy legyenek olyanok, akikhez a kerületben élők bizalommal fordulhatnak. Éppen ezért most a rendőrségre is nagyobb felelősség hárul. Köszönettel tartozunk a rendőreinknek, hogy ebben a nehéz helyzetben is állták, állják a sarat. Az ő áldozatos munkájuknak köszönhetően Zugló továbbra is Budapest egyik legbiztonságosabb kerülete”.

Horváth Csaba polgármester elmondta, a rendőrök jutalmazását annak ellenére is folytatni szeretnék, hogy az önkormányzat 2021-ben a többi kerülethez hasonlóan jelentős megszorításokra számíthat majd.

A november 30-i ünnepségen 8,5 millió forintnyi összegben a feletteseik javaslata alapján összesen 121 zuglói rendőr részesülhetett pénzjutalomban.

 

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb