Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Megtartották az első Zuglói Roma Napot

Gyerekprogramok és koncertek várták azokat, akik június 7-én kilátogattak az első Zuglói Roma Napra.

A magyar népzenét játszó Hencida zenekar nyitotta a programot a Siemens pályán vasárnap. Karácsony Gergely, Zugló polgármestere köszöntőjében azt mondta, céljuk, hogy az emberek jól érezzék magukat a kerületben. Véleménye szerint mindenki egyenlő, de senki sem egyforma.

Tóth Csaba országgyűlési képviselő a rendezvényen hangsúlyozta, örülne, ha hagyománnyá válna a program. Ezt szeretné a Zuglói Roma Önkormányzat is. “Az elmúlt 8-10 évben még a kisebbségi önkormányzat vezetői sem nagyon törődtek a romákkal. Ezen változtatni kell” – közölte Samu Zoltán, a Zuglói Roma Önkormányzat elnöke.

Mint mondta, a hagyományok megtartásán túl az egyik legfontosabb feladatuk, hogy munkát szerezzenek a romáknak. Ennek érdekében a nagyvállalatokkal is felvesszük a kapcsolatot – magyarázta a Zuglói Lapoknak az elnök.

A vasárnap délutáni rendezvényen ugráló vár, pónilovaglás és zsákban futás is várta a gyerekeket, az érdeklődők emellett tradicionális roma ételeket is kóstolhattak.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb