Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Sporttörténelmi sikert aratott a karateválogatott

Harmadik helyen végzett a magyar férfi karateválogatott a Régiók Európa-bajnokságán Franciaországban.

 A bronzérem sporttörténelmi sikert jelent, hiszen felnőtt férfi csapataink világversenyen még soha nem állhattak dobogóra. A párizsi viadalon a férficsapat két zuglói sportoló, György Dániel és Szegedi Döme hathatós közreműködésével érte el ezt az eredményt.

A karate sportág speciális megmérettetése a régiók Európa-bajnoksága, amely 13 évvel ezelőtt váltotta fel a klubcsapatok kontinensviadalát. Az Eb-n az adott országok méretüktől függően kategóriánként 1-4 csapatot indíthatnak. A június 6-7-én a párizsi Pierre de Coubertinről elnevezett Sportcsarnokban megrendezett versenyen 23 ország 142 csapatának 630 sportolója vett részt.

Magyarországot egy-egy felnőtt férfi és női kumite csapat képviselte. A férfiak két remek győzelemmel indítottak. A 16 között 3-0-ra verték Normandiát, majd 2-1-re felülmúlták Belgrádot. A döntőbe jutásért szoros csatában kikaptak a francia Ile de France-tól.

A fiatal magyar együttes azonban így is kiharcolta a bronzmérkőzés jogát, és a harmadik helyért 3-1-re győzték le Hercegovinát. A női együttes (Bartha Nikola, Molnár Réka, Vajda Lilien, Varga Fruzsina) első mérkőzésén 2-0-ra kikapott a belgrádi női csapattól.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb