Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Megtörtént a csoda

Mindenki személyre szóló csomagot kapott a Zuglói Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat által szervezett karácsonyi ajándékozáson, ám nem mindennapi meglepetés ért egy háromgyerekes családot.

Fruzsinának és Gyulának emlékezetes lesz a 2019-es karácsonyi ünnepség, amit a Zuglói Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat szervezett. Horváth Csaba polgármester és Tóth Csaba országgyűlési képviselő egy önkormányzati lakás kiutalásáról szóló határozattal lepte meg a háromgyerekes családot.
A szülők meghatódva szorongatták kezükben a határozatot tartalmazó mappát, és már azt tervezgették, hogyan fogják kicsit átalakítani a 63 négyzetméteres, Egressy úti új otthonukat úgy, hogy mindenkinek kényelmes legyen.

– Családok átmeneti otthonában éltünk, amikor két évvel ezelőtt beadtuk a kérelmet egy szociális bérlakásra – emlékezett vissza Fruzsina. – Akkor a 18. helyen voltunk a listán. Többször voltam fogadóórán Szabó Rebeka alpolgármesternél, aki mindig nagyon segítőkész volt, de várnunk kellett a sorunkra, így egy másik otthonba költöztünk. Akkoriban váltott munkahelyet a párom, magasabb lett a fizetése, és már részt vehettünk a költségalapú pályázaton – részletezte az asszony.

S bár akkor a lista első helyére kerültek, a választások mégiscsak késleltették a folyamatot, várni kellett a hivatal szokásos átadás-átvétel folyamatának a befejezésére.
– Nemrégiben azonban megcsörrent a telefon. Amikor megmondták, hogy a lakásgazdálkodási osztályról hívnak, remegni kezdett a kezem. Kihangosítottam a telefont, hogy mindenki hallja a nagy bejelentést: “megnézhetik a kiutalandó lakást!”– Miután letettük a telefont, sírtunk az örömtől, nagyon boldogok voltunk. Ennél szebb karácsonyt el sem tudtunk volna képzelni! Még most is alig merjük elhinni, hogy a csoda megtörtént – fogalmazott Fruzsina.

A lakáson túl a család minden tagja személyre szóló ajándékot is kapott Horváth Csaba polgármestertől, Szabó Rebeka alpolgármestertől és Tóth Csaba országgyűlési képviselőtől.
– Ez az, ami igazán fontos, minden politikus – akár bevallja, akár nem, – ezekért a pillanatokért dolgozik, ezért érdemes elmenni politikusnak – vélekedett a polgármester. Hasonlóan gondolja az országgyűlési képviselő is, Tóth Csaba, aki azt mondta, mindig nagy öröm egy politikus számára, amikor boldogságot lát az emberek szemében, mert az ilyen pillanatok bizonyítják, hogy a munkájának értelme és eredménye van.

Az ajándékozási programot harmadjára szervezte meg a Zuglói Családsegítő és Gyermekjóléti Központ ügyfeleinek Rózsa Magdolna családsegítő. Kollégáival egy táblázatban vezették a gyerekek, a felnőttek és az egyedülálló idősek kívánságait. Idén 646 kérést vezettek fel. Négy családi átmeneti otthonból is érkezett számos kívánság, amelyeket egytől egyig teljesítettek.

Fotó: Képszerkesztőség

Harangozó Attila és családja egy másik család kérését teljesítette. Egész évben figyelnek arra, hogyan segítsenek másoknak. Karácsony közeledtével pedig különösen fontosnak tartják, sőt, fiaiknak is elmagyarázzák, miért szívet melengető másokat megajándékozni, boldogságot csempészni az emberek életébe.
Rózsa Magdolna azt mesélte, napokon át nem tudott aludni, annyira izgult, hogy minden rendben menjen. Most már nyugtázhatja, hogy minden úgy történt, ahogy eltervezték. Nagy boldogsággal tölti el, hogy mindenki kaphatott ajándékot. Az ünnepi készülődésben rengeteg önkéntes segítette a munkáját, akiknek köszönhetően a rendezvény zökkenőmentes és gördülékeny volt.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb