Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Nyugdíjas óvodai dolgozók karácsonya

A Magyar Óvodapedagógiai Egyesület zuglói területi köre és a kerületi önkormányzat karácsonyi ünnepséget szervezett a nyugdíjas óvodai dolgozóknak. Kuriózumnak számít ez még fővárosi szinten is.

Ugyan huszonhat éve, 1993 óta látja vendégül a megbecsült egykori óvodapedagógusokat az önkormányzat és az óvodapedagógusok zuglói egyesülete, mégis mind a mai napig egyedinek számít a karácsonyi ünnepekre időzített rendezvény. Rinyu Erika, a Meseház Óvoda vezetője, majd a Zuglói Tihany Óvoda növendékei köszöntötték a meghívottakat a Civil Házban.

Hevér László György, a Népjóléti Bizottság elnöke az önkormányzat nevében mondta el ünnepi gondolatait.

– Meg kell becsülnünk azokat, akik felneveltek bennünket. E megbecsülésnek a jele az a jutalom, amivel az önkormányzat is kifejezi háláját és elismerését – fogalmazott a bizottsági elnök -, aki külön kiemelte azt, hogy szeretnének az új esztendőben egy olyan pótlékrendszert is kidolgozni a számukra, amellyel egyrészt itt tudják tartani őket a kerületben, másrészt segíteni próbálnak nekik.

Fotó: Riersch Tamás

A rövid ünnepség végén az óvodások az önkormányzat képviselőivel – Hajdu Flórián alpolgármesterrel, Hevér László György bizottsági elnökkel és Bitskey Bence önkormányzati képviselővel – közösen megajándékozták a vendégeket. A szervezők külön is köszöntötték a rendezvény doyenjét, a 95 éves Weiner Istvánné Márta nénit, aki korábban az Ungvár utcai óvoda vezetője volt, de pályafutása során dolgozott a Róna utcai és a Narancs oviban is.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb