Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Vietnámi ajándékok magyar családoknak

Százötven hátrányos helyzetű családot lepett meg ajándékcsomaggal – harminc család összefogásának köszönhetően – a Magyarországi Vietnámiak Egyesülete a közeledő ünnepek alkalmából a Civil Házban rendezett rendkívüli eseményen.

– Mi hálával tartozunk Magyarországnak. Úgy érezzük, segítenünk kell abban az országban, abban a kerületben, ahol élünk. Harminc család fogott össze, hogy boldogabb karácsonyuk legyen a rászoruló családoknak – fogalmazott Nguyen Duc Thuan, a Magyarországi Vietnámiak Egyesületének elnökségi tagja a Civil Házban rendezett, december 16-i programon.
A közösség három éve teszi szebbé a kerületben élők ünnepét, mondta Thuan, aki  hangsúlyozta, hogy fontos számukra a társadalmi felelősségvállalás.

Horváth Csaba polgármester kiemelte: bár az ajándékozók a vietnámi közösség tagjai, de magyarok és zuglóiak, és külön öröm számára, hogy hozzájárulnak a nehezebben élők szebb karácsonyához.

A kerület országgyűlési képviselője, Tóth Csaba – aki nem mellesleg az IPU magyar-vietnámi tagozatának alelnöke, rövid köszöntőjében elmondta, hogy büszke a Zuglóban élő vietnámiakra, akik segítenek szegényebb sorsú társaikon.

Fotó: Képszerkesztőség

Az egyesület idei ajándékait a Zuglói Család- és Gyermekjóléti Központ által szervezett karácsonyi adományozási program keretében kapták meg a családok. A közösség a központ munkatársaira is gondolt, akiknek ajándékkosarakkal kívánt szép ünnepeket.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb