Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Megújult a tálalókonyha a Mórában

A Móra Ferenc Általános Iskolában pénteken adták át a felújított tálalókonyhát és éttermet. A beruházás 20 millió forintba került.

A fejlesztés azután valósult meg, hogy a Hungast-Mecsek Kft. és az önkormányzat módosította az iskolai étkeztetésre vonatkozó korábbi megállapodását. A zuglói iskolások étkeztetését végző Hungast 14 Kft. vállalásának megfelelően kibővítette és felújította a Móra tálalókonyháját és éttermemét. Az étkezdét új padlózattal, bútorokkal, modern világítással, ivókúttal és szelektív hulladékgyűjtővel látták el. A tálalókonyha szellőző berendezést, új burkolatot, edényeket, melegen tartó pultot és mosogatógépet kapott.

Fotó: Balogh Róbert

Az átadáson jelen volt Tóth Csaba, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselője is, aki kifejtette: a többi zuglói iskola tálalókonyhája is megújul, már folynak a felmérések, hogy melyik intézményben milyen fejlesztésekre lesz szükség. A Móra Ferenc Általános Iskola igazgatója, Horváth Gizella a Zuglói Lapoknak elmondta, nagyon örülnek a felújításnak, mert naponta 500 gyerek étkeztetését kell megoldaniuk.

Az önkormányzat még az előző választási ciklusban kötött szerződést a Hungast-Mecsek Kft.-vel az iskolai közétkeztetésre és a tálalókonyhák üzemeltetésére. Zugló jelenlegi vezetése a megállapodást a kerület számára előnytelennek találta, ezért tárgyalásokat kezdeményezett a szerződés módosítására. A megbeszélések eredményeként a Hungast-Mecsek vállalta, hogy az elkövetkezendő időszakban 150 millió forintért felújítatja a tálalókonyhákat, az egyik kijelölt intézményben pedig 20 millió forintból referencia tálalókonyhát alakít ki. Ezen túlmenően a tálalókonyhák üzemeltetési díjából évi 24 millió forintot elenged.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb