Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Egymásra talált az olimpiai bajnok páros

Egy évvel ezelőtt a bulvár és a sportsajtó is tele volt a Londonban aranyérmet nyerő Kökény-Dombi kajakpáros szétválásával. Csaknem egy év szünetet után Zugló díszpolgára, Kökény Roland és olimpiai bajnok társa, Dombi Rudolf ismét egy hajóban eveztek.

Egy héttel a milánói kvalifikációs világbajnokságot követően és néhány nappal a riói előolimpia előtt a legjobb magyar kajakosok és kenusok Szolnokon, az országos bajnokságon találkoztak egymással. A versenyen a vb-n is aranyérmes Szabó Gabriella – Kozák Danuta egység fölényesen nyerte a női kajak kettesek 500 méteres számát. Az ő megújuló egységüknél is nagyobb szenzációt jelentett, hogy Zugló másik díszpolgára, Kökény Roland olimpiai bajnok társával, Dombi Rudolffal nevezett a versenyre.

A Londonban a kajak kettesek ezer méteres távján nyertes egység a sikertelen válogató után tavaly vált szét személyes okok miatt. Roland azóta a fiatal Hufnágel Tiborral készült a versenyekre, de nem sikerült kvalifikálnia magát a milánói világbajnokságra. Ezt követően döntött úgy, hogy kibékül Dombi Rudolffal. Az országos bajnokságon már biztatóan ment a kettős, amely végül a második helyen ért célba.

Kökény Roland nem titkolta, jövőre harcba szállnának az olimpiai indulásért. K2-1000 méteren ugyanis még nem sikerült kvótát szerezniük a magyaroknak. Ehhez azonban itthon kell majd a legjobbnak lenniük. Jövőre, az olimpia előtt három válogatót és egy Európa-bajnokságot is rendeznek majd, ezen szeretnék a terveiket megvalósítani.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb