Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Merjünk tükörbe nézni

Megszívtuk címmel tartott előadást Zacher Gábor a Budapesti Gazdasági Egyetemen péntek délután. A Zuglói Egészségfejlesztési Iroda szervezésében megtartott programon a mindennapi függőségekről beszélt a toxikológus.

A szakember szerint 9,7 millió függő országa vagyunk, mindenkinek van függősége, csak az emberek nem mernek róla beszélni, nem mernek tükörbe nézni. Zacher Gábor saját életéről szóló történetekkel teletűzdelt előadásában rávilágított arra is, hogy 24 óra alatt többféle függőségen eshetünk keresztül. Ilyen lehet a telefon- és a számítógép-használat, a koffein, a nikotin, az alkohol, a munkaalkoholizmus vagy a különböző gyógyszerek, például az orrcsepp használata. Elhangzott az is, hogy amíg a kábítószerekkel kapcsolatban a zéró tolerancia híve, addig az alkohollal megengedőbb.

Fotó: Képszerkesztőség

A közösségi médiával összefüggésben arról beszélt, hogy az a kábítószerrel megegyező függőséget okoz, és amíg a szülők azt vallják, hogy alkoholt, kábítószert és cigarettát nem adnak a gyerekek kezébe, addig a különböző technikai eszközökkel, az internethasználattal ez nincs így, pedig azok is veszélyesek lehetnek.

Az előadáson szó esett egyebek mellett arról is, hogy a függőségnek van genetikai alapja, de számos más tényezőtől is függ, hogy valaki rabja lesz-e valamilyen szenvedélynek vagy sem. A február 22-i programon részt vett mások mellett Gyügyei Attila és dr. Varga Péter önkormányzati képviselő is.

Fotó: Képszerkesztőség

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb