Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Mit tervez 2021-re? – A képviselők válaszolnak

Mit terveznek 2021-re?  Erről kérdeztük meg kerületi képviselőinket, alpolgármestereinket.
Az elkövetkező hat napban erről adunk körképet, amely nyomtatásban a Zuglói Lapok januári számában jelent meg.

Bitskey Bence (MSZP) – 3. EVK

Tisztelt Zuglói Polgárok!

Az elmúlt év rendkívül embert próbáló időszak volt. A járvány nem kímélte se a családokat, se a vállalkozásokat. Magam is igyekeztem segíteni: maszkokat, tisztítószereket osztottunk, ennivalót szállítottunk ki. Külön köszönet és tisztelet orvosainknak, ápolóinknak, tanárainknak, óvodai és bölcsődei dolgozóinknak, akik a legnehezebb időkben is kitartottak.

Ez az év sem lesz könnyű, a vírus mellett az eddig is milliárdokban mérhető, brutális kormányzati elvonások hatványozottan érintik majd kerületünket. Az önkormányzatok elleni átfogó állami hadjárat ellenére mindent megteszünk a károk mérsékléséért és azért, hogy gátat szabjunk a kormányzati szabad rablásnak.

Azon leszek, hogy rendben működjenek az egészségügyi szolgáltatások, megmaradjanak óvodáink, bölcsődéink, és kulturális tanácsnokként továbbra is igyekszem majd szeretett kerületünk kulturális életét segíteni, előrevinni. Ezt a célt szolgálta a tavaly a hivatal munkatársaival és kollégáimmal közösen készített és elfogadott kerületi kulturális koncepció létrehozása.

Az idei évre kívánok mindenkinek további erőt, kitartást és jó egészséget, dolgozzunk tovább együtt Zuglóért!

Pécsi Diána (MSZP) – 7. EVK

Kezdeményezésemre fogadta el a képviselő-testület a Munkácsy Általános Iskola bővítésének szükségességét, s a fenntartó beruházásának eredményeként elkészült az intézmény új szárnya, négy tanteremmel. 2020-ban folytatódott a Bóbita Óvoda felújítása, nyílászárók cseréjével és a tetőszerkezet felújításával.

Az általam kezdeményezett képviselő-testületi döntés eredményeként egyeztetünk a fővárossal a Kacsóh Pongrác úti lakótelep közbiztonságáról. Ennek keretében novemberben több mint 800 lakást érintő közvélemény-kutatást végeztem a környék közbiztonságáról és problémáiról. A lakótelepen tervezett parkfelújítás a lakossági visszajelzések alapján a rendelkezésre álló forrásoktól függően több ütemben valósul meg.

A Mókavár Óvodában az új évben megtörténik a homlokzati lamellás árnyékolók kiépítése. Az önkormányzat pályázott a Kerékgyártó utca szilárd burkolat nélküli szakaszának aszfaltozásához és vízelvezetéséhez szükséges forrásra, így megkezdődhetnek a munkálatok.

A BMSK-val együtt valósítjuk meg egy edzőterem kialakítását felnőttek részére a Rákosszeg parkban, egy futókört a Kerékgyártó utcában, a Patakparti Fitneszpark közelében. 2021-ben a Gazdasági Bizottsági elnökeként a zuglói vállalkozók részére pályázatot szeretnék indítani a legjobb kerületi cégek elismerésére.

A kormány intézkedései miatt az önkormányzat forrásai nagymértékben csökkentek. Ennek ellenére megteszek mindent, hogy körzetem biztonságosabbá, modernebbé és élhetőbbé váljon.

Hevér László (MSZP) – 11. EVK

 

Megtisztelő volt, hogy a kerületben a legjobb eredményt elérve választottak meg másodszor a 11. választókerület egyéni önkormányzati képviselőjének. Ez hatalmas erőt adott számomra, hogy még nagyobb elánnal vessem bele magam a munkába.

A képviselő-testület a három korábbi bizottság összevonásával létrejött Népjóléti Bizottság vezetésével bízott meg. A szociális, oktatási és egészségügyi területtel egyaránt foglalkozó bizottság irányítása hatalmas kihívást jelent számomra. Büszke vagyok arra, hogy 2020-ban sikerült bevezetnünk az óvodai pótlékot, továbbá több mint 300, közszolgálatban dolgozónak iskolakezdési támogatást tudtunk adni.

A járványhelyzet és kiváltképpen a kormányzat Zuglót érintő bevételcsökkentő intézkedései ellenére tavaly is jutott pénz a korábban általam kezdeményezett fűtés- és év végi támogatásra a nyugdíjasoknak. A 2021-es szűk esztendő ellenére a juttatásokat igyekszem fenntartani.

Tavaly új burkolatot kapott az Ond vezér útja – köszönhetően Karácsony Gergely főpolgármesternek, Horváth Csaba polgármesternek és Tóth Csaba parlamenti képviselőnek. Örömömre szolgált, hogy a körzetemben lévő két sportpálya is új felületet kapott. Arra törekszem, hogy a következő két év folyamán mind az Ond vezér sétány, mind a Zsivora park megígért fejlesztése is elkezdődjön, ami méltó ajándék lenne a 2022-ben 150 éves Rákosfalvának.

Sokacz Anikó (MSZP) – 12. EVK

Büszke vagyok, hogy ebben a nehéz időszakban hozzájárultam Zugló fejlesztéséhez és segíthettem a kerületben élők mindennapjait.

Elvégzett munkám 2020-ban: Álmosmanó Program  díjainak  támogatása  • Nemzetiségek napja  • Tehetséggondozó program óvodásoknak • Segítség az Örs vezér terén ért személy támadása ügyében • Szülőképzés elindítása • Civil díj átadása • Tőled függ! pályázat kiírása • Zuglói Darts Klub segítése • Szájmaszkok osztása • A lelkisegélyvonal-program elindítása • Előterjesztésem jóvoltából a HEGY (zuglói gyerekekért) honlap elindulása • Kerekasztal nemzetiségeknek • Fertőtlenítő osztása • Szülői EDU program támogatása • Alkohol iránytű program • Stresszkezelő tréning • A Szugló utcában drogdíler elfogásának segítése bejelentés alapján • Nemzetiségek gasztrorendezvénye • Közbenjárásomra felújították a Füredi u. 7. és Vadvirág utcai járdát • Közterületi bejárás • Nemzetiségek Házánál a Virágzó Zugló Program • Zuglói Drogstratégia • A Civil Füzet kiadásának szakmai segítése • Közbenjárásomra a Füredi u. 11. sz. előtti járda felújítása • Civil, Nemzetiségi, KEF-karácsony lebonyolítása. Idei tervek: Örs vezér 20–11. mögötti játszótér felújítása és a körzet elhanyagolt járdáinak felújítása, a drogstratégia céljainak megvalósítása, valamint a Nemzetiségek Háza további renoválása.

Sógor László (MSZP) – 13. EVK

Önkormányzati képviselőként 2021-ben is teljes elkötelezettséggel küzdök lakókörzetem fejlesztéséért, megújításáért.

Az idén szorgalmazni fogom az Egressy tér tervezett felújítását, parkosítását, amellyel kapcsolatban továbbra is várjuk a lakosság észrevételeit.

Örömmel mondhatom el, hogy kezdeményezésemre megtörtént a Répássy úti parkoló vízelvezetési problémáinak rendezését célzó felmérés és terveztetés.

Mindent elkövetek választókerületem közbiztonságának további javítása érdekében, például a térfigyelő kamerarendszer bővítésével és a nagyobb polgárőri és rendőri jelenlét kezdeményezésével.

Környezetvédelmi tanácsnokként hiszem, hogy a környezetvédelmi munka alapja a tiszta és rendezett közterület. Éppen ezért mindent elkövetek annak érdekében, hogy a körzetemben élő lakótársaim és minden ott közlekedő szemétmentes, tiszta és rendezett utcákat, tereket lásson. Folyamatban van a meglévő hulladékudvar bővítése, továbbá a lakossággal egyetértésben kezdeményezem a lomtalanítás számának lehetőség szerinti növelését. Az illetékes szervezetekkel együttműködve folytatjuk a küzdelmet az illegális hulladék lerakása ellen, hogy az itt élők lakókörnyezete még tisztábbá váljon. Számíthatnak rám a jövőben is!

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb