Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Mit tervez 2021-re? – A képviselők válaszolnak

Mit terveznek 2021-re?  Erről kérdeztük meg kerületi képviselőinket, alpolgármestereinket.
Az elkövetkező hat napban erről adunk körképet, amely nyomtatásban a Zuglói Lapok januári számában jelent meg.

Tóth Attila (DK) – 2. EVK

A járvány után ebben az évben végre újraindulhat a szabadidős sportélet. Tanácsnokként azt szeretném elérni, hogy minél több rendszeres – akár minden hétvégén jelentkező – szabadidősport-lehetőség közül választhassanak a zuglóiak. Jó időben ilyen lehet a szabadtéri torna, aerobik, fitnesz, karate, jóga, zumba. Szeretném, ha a különböző korosztályok választhatnának a különféle hozzájuk illő programok közül, mint az éjszakai  kerékpározás, a streetball vagy éppen a nordic walking. Szintén fontos, hogy minél korábban megszerettessük a gyerekkel is a mozgást, ezért szeretném, ha „oviolimpiát” szerveznénk, ahol játékos formában vetélkedhetnének az apróságot.

Saját választókerületemben azt tartom a legfontosabbnak, hogy az önkormányzat nehéz helyzete ellenére is növeljük a zöld növények számát, több fa, cserje, kis zöld oázis legyen a kerület belső részén is. Szintén fontos, hogy javítsuk az utcák tisztaságát, és visszaszorítsuk a szemetelést.

Lepsényi László (DK) – 4. EVK

Tisztelt Olvasók!

A mi a tervem 2021-ben a körzetemben, nem egyszerű kérdés. Hiszen nemcsak ezt, az első évünket, de a következőt is a Covid–19 emberi és gazdasági következményei elleni tevékenykedés tette és teszi ki.

Tehát ebben az évben is a körzetemben lakó idős, elesett, rászoruló embereknek történő mindennemű segítséget tartom a legfontosabb feladatomnak.

Persze látom, hogy ez sajnos nem elég, de azt is látom, hogy ez a kicsi is sokszor mekkora segítség.

Ebben az igen forráshiányos időszakban még olyan dolgokat szeretnék tenni, amelyek javítják az itt élők mindennapjait. Ennek keretében például sikerült elérni a Fűzfő utcaiak parkolási gondjainak megoldását. Ezen a forgalomtechnikai vonalon haladva szeretném kiharcolni továbbá az Újvidék tér körforgalmasítását, valamint a Bácska utca–Gyarmat utca forgalmi irányának megfordítását és az ahhoz kapcsolódó utcák forgalmi rendjének hozzáigazítását, annak minden fórumon történő kezdeményezését, egészen a kivitelezésig.

Vállalásom így sem kicsi, de minden tevékenységem egyetlen mozgatója az itt élők mindennapjainak jobbá tétele és a bizalmuk megszolgálása.

Boldogabb új évet kíván Lepsényi László, az Önök képviselője!

Kinisch Andrea (DK) – 14. EVK

Nehéz elmúlt egy év van mögöttünk, a járványhelyzet miatt sok dolog nem úgy alakult, ahogy terveztük. Szeretném, ha ebben az évben az önkormányzat nehéz gazdasági helyzete ellenére már kis lépésekben előre tudnánk haladni.

Tanácsnokként szeretném elérni, hogy újra alakuljon meg a Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat. Célom, hogy a szakemberekkel és a kerület lakóival közösen alkossuk meg az Ifjúsági koncepciót és a Gyermekvédelmi koncepciót, valamint a hozzájuk tartozó cselekvési tervet. Szeretném, ha létrejönne egy Ifjúsági Portál, és a Gyermekvédelmi Kerekasztalhoz hasonlóan az Ifjúsági Kerekasztal is elindulna.

Kezdeményezem, hogy testvérvárosainkkal egy szabadtéri fotókiállítással is fűzzük szorosabbra a kapcsolatot, ahol a lakosság is megismerhetné ezeket a településeket. Szintén célom egy a testvérvárosokkal kapcsolatos vetélkedő meghirdetése diákok, fiatalok számára.

Szeretném elérni, hogy a Wass Albert téri átjáró megkapja az általam kezdeményezett térfigyelő kamerát, és hogy a zöldterületek megújítása a körzetem többi részén is folytatódjon.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb