Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Mit tervez 2021-re? – A képviselők válaszolnak

Mit terveznek 2021-re?  Erről kérdeztük meg kerületi képviselőinket, alpolgármestereinket.
Az elkövetkező hat napban erről adunk körképet, amely nyomtatásban a Zuglói Lapok januári számában jelent meg.

Rozgonyi Zoltán (Fidesz) – listás képviselő

A képviselő-testület legrégebbi tagjaként számomra a közbiztonság az egyik legfontosabb terület. Minden zuglóinak joga van biztonságos, erőszaktól mentes környezetben élni. Az önkormányzatnak ezt a rendőrséggel együtt kell biztosítania. Zöldterületeink rendezett állapotáért meg kell akadályozni az illegális hulladéklerakást, és többet kell tenni a közterületi bűncselekmények visszaszorításáért. A hajléktalanok közterületen való életvitelszerű tartózkodása helyett az ellátórendszerbe integrálásukat kell erősíteni.

A drága és pazarló parkolási rendszer helyett gazdaságos, a helyi lakosok érdekeit szolgáló szolgáltatást kell nyújtani. Szomorú, hogy mindeddig nem valósult meg az a korábbi javaslatunk, amely szerint a zuglóiak ingyen parkolhatnának a kerület teljes területén belül – nem csak a járvány időszakában.

A Pénzügyi és Költségvetési Bizottság elnökeként felhívom a figyelmet az átlátható és gazdaságos működés fontosságára és az ezzel kapcsolatos hiányosságokra. Zuglóban elfogadhatatlanul magasak a működési költségek, ezért nem jut pénz a fejlesztésekre.

Olvasson terveimről, elképzeléseimről a közösségi oldalamon: https://www.facebook.com/rozgonyi.zuglo

Borbély Ádám (Fidesz) – listás képviselő

A képviselő-testület legfiatalabb tagjaként a korrupciómentes és zöld önkormányzati működést tartom a legfontosabbnak. Szükség is van a klasszikus ellenzéki szerepre, mert mindkét terület csak a koncepciók szintjén működik, a mindennapokban sajnos más a gyakorlat.

Elfogadhatatlan, hogy a helyi média az országgyűlési képviselő és a polgármester személyi kultuszát építi, és nem tájékoztat tényszerűen a zuglói történésekről. Egyes önkormányzati cégek teljesen átláthatatlanul működnek, és az is tarthatatlan, hogy a szocialisták saját magukat ellenőrzik, borsos megbízási díjakért.

Szomorú, hogy a baloldali koalíció pártjai – a hangoztatott elveikkel szemben – a hatalom és a pénz érdekében némán asszisztálnak ehhez. Azt ígérhetem, hogy a zuglóiak érdekében a jövőben is bármikor felemelem a hangomat, számíthatnak rám.

Az élhetőbb és zöldebb Zugló érdekében személyesen is részt veszek a Városliget történelmi jelentőségű kulturális és zöldterületi megújításában.

Olvasson terveimről, elképzeléseimről a közösségi oldalamon: https://www.facebook.com/zuglo.borbelyadam

Szatmáry-Jahl Angéla (Fidesz) – listás képviselő

Az elmúlt év – amit a koronavírus-járvány minden tekintetben felülírt – a védekezésről és a gazdaság megmentéséről szólt. A legfőbb kihívást a családokat és a vállalkozásokat érintő terhek csökkentése jelentette.

Sajnálatos, hogy az önkormányzat új adók bevezetésével és a meglévők növelésével kívánja a bevételeit éppen ilyenkor növelni. Észszerűbb gazdálkodással elkerülhető lenne a fontos szolgáltatást nyújtó vállalkozások terheinek növelése. Kezdeményezésemre a Fidesz-frakció javaslatot tett a szociális rendelet módosítására és a nem lakás célú helyiségek bérleti díjának csökkentésére vagy átütemezésére, valamint a működni nem tudó vállalkozások építmény- és telekadóinak fizetési könnyítésére.

Különösen krízishelyzetben fontos a családok, rászorulók segítése a jelenleginél sokkal igazságosabb szociális támogatási rendszerrel.

2021-ben reményeink szerint már a családok megerősítéséért és a gazdaság helyreállításáért küzdhetünk. Minden elkövetek annak érdekében, hogy a zuglói családok és vállalkozások mielőbb talpra állhassanak.

Olvasson terveimről, elképzeléseimről a közösségi oldalamon: https://www.facebook.com/szatmaryjahlangela

Dr. Varga Péter (Fidesz) – listás képviselő

Mi nemcsak beszélünk az egészségügyről, hanem cselekszünk is. A képviselő-testület egyetlen orvos tagjaként aktívan részt veszek a kerületi egészségügy szervezésében. Kormányzati támogatással létrehoztuk a Zuglói Egészségfejlesztési Irodát, és a jobb ellátás érdekében háziorvosi praxisközösséget működtetünk. Az elmúlt egy évben másfél milliárd forint kormányzati forrást lobbiztunk ki, ami a rendszerváltozás óta a legnagyobb támogatás a kerületi egészségügynek. Megújult a szakrendelők informatikai rendszere, és lecserélték a régi röntgengépeket. A kormány finanszírozta továbbá a szakrendelők új eszközökkel való ellátását. A Fidesz ebben az évben is ezt a lendületet kívánja folytatni a rendelők teljes körű felújítása érdekében. Továbbra is mindent megteszünk, hogy a lehető legtöbb forrás kerülhessen Zuglóba. Javasolni fogom, hogy legyen újra ingyenes laborvizsgálat a Hermina úton. A zuglói Fidesz azért dolgozik, hogy az egészségügy a nagypolitikától mentes, sikeres ágazat legyen a kerületben.

Várnai László (Civilzugló Egyesület) – listás képviselő

Az elmúlt évben a szokásos rendezvényeinket, a Túr de Rákosrendezőt, a szemétszedő akcióinkat, a szomszéd ünnepeket a járvány miatt nem tudtuk megtartani, reméljük, 2021-ben már ismét találkozhatunk Zugló tenni akaró lakosaival! A Civilzugló Egyesület jövőre is mindent megtesz, hogy megakadályozza a Zugló értékét jelentő zöldterületek beépítését, a kertvárosba nem illő lakóparkos beépítéseket, és kezdeményezi az ezeket lehetővé tevő építési szabályok szigorítását. A csökkenő adóbevétel nem lehet indok az önkormányzati vagyon kiárusítására: a telkek, lakások, helyiségek eladása a jövő felélése. A számos üres önkormányzati helyiséget, lakást kiadással kell hasznosítani és takarékosabban gazdálkodni. Sajnos jelentős energiát kell fordítanunk arra, hogy megakadályozzuk, hogy az önkormányzatot és cégeit a haverok és pártok kifizetőhelyeként használják. Petíciót indítottunk, hogy a Hermina úti rendelőbe kerüljön vissza a labormintavétel, és végre elkezdődjön a két szakrendelőnk felújítása.

Victora Zsolt (Kétfarkú Kutya Párt) – listás képviselő

Továbbra is tervezünk segíteni, adományt eljuttatni zuglói, rászoruló embereknek, családoknak. Tervezem, hogy március végén ünnepélyes keretek között átadhatjuk azt a 28db zuglói közintézmény, óvodák, iskolák elé szánt kerékpártárolót, amit a vagyonkezelőnek tavaly augusztus 30.-ig kellett volna kihelyezni. Az átláthatóság jegyében, közeljövőben, terveim szerint megismerhetjük a ZIM (önkormányzati kommunikációért felelős cég), üzleti beszámolóit és egyéb közérdekű adatait, anyagait is. Tervezem, hogy a Nagy Lajos király útján, az Örstől az Erzsébet királyné útja között a “Poros villamossín fűvel való zöldítése” projektünk is zöld utat kap nyárra. Általános Panaszirodát is tervezünk nyitni a kerület több pontján, erre lenne a legnagyobb igény. A felfestések megtörténte után nyárra tervezzük a veszélyes útkereszteződések zebrásításának egésznapos fesztiválját, ahol minden kedves zuglói lakost ingyen sörrel várunk majd. Ezek röviden a terveink 2021-re.”

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb