Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Módosíthatják a Városliget beépítési tervét

Módosítani kell a Városliget Építési Szabályzatán (VÉSZ), mert az új épületek nem férnek el az előírás szerinti területen, megépítésük pedig a tervezettnél sokkal nagyobb felvonulási területet igényel. Erről tartott kedden sajtótájékoztatót Zugló polgármestere.

Karácsony Gergely kiemelte: a Fővárosi Önkormányzat honlapján megjelent előterjesztésből kiderült, módosítani akarják az egy évvel ezelőtt elfogadott VÉSZ-t, mert a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum sem kiterjedésében, sem párkánymagasságában nem fér el a számára kijelölt területen. A Nemzeti Galéria, illetve a Petőfi Csarnok helyére kerülő Néprajzi Múzeum megépítéséhez pedig bővíteni kell az építési szabályzatban meghatározott felvonulási területet. Hozzátette: a módosítás nyomán tovább károsodhatnak a Városliget zöldfelületei.

A sajtótájékoztatón megjelent Baán László, a Liget Budapest Projekt kormánybiztosa, aki Karácsony Gergely szavaira reagálva kifejtette: a VÉSZ módosítására valóban szükség van, azonban ezek nem érdemi változtatások. Mint mondta, a Közlekedési Múzeum kivételével nem növekednek az épületek alapterületei. Szavai szerint a felvonulási területet valóban bővíteni kell, de a favédelem megoldott, ez nem jár faveszteséggel, a Liget beépítettsége továbbra is hét százalék marad. A projekt befejeztével kevesebb lesz a lebetonozott terület, a zöldfelületek pedig növekednek – tette hozzá Baán László.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb