Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Múltidéző kiállítás a Lipták Villában

A Samodai József Zuglói Helytörténeti Műhely anyagából, valamint magánszemélyek gyűjteményéből származó relikviákból nyílt kiállítás a Lipták Villában.

Az Emlékképek I. című kiállítás szerdai megnyitóján megjelenteket Garay Klára, a Cserepes Kulturális Non-profit Kft. ügyvezetője köszöntötte, aki beszédében kiemelte: az elmúlt időszakban megteremtették az adminisztratív feltételét annak, hogy a Helytörténeti Műhely helytörténeti gyűjteménnyé válhasson. A státusz megszerzéséhez már csak egy olyan állandó helyiségre van szükség, amely helyet ad a kiállításoknak.

Millisits Máté, a Samodai József Zuglói Helytörténeti Műhely vezetője felszólalásában kiemelte: az Emlékképek I. című kiállítás egy tárlatsorozat első állomása, amely egyebek emellett dokumentumok, fényképek és képeslapok felhasználásával mutatja be a régi Zuglót, a kerületben folyt pedagógiai munkát.

Fotó: Papp Dezső

A rendezvényen levetítették a kerületi helytörténeti kutatás egyik úttörőjéről, a 2016-ban elhunyt Lett Miklósról készült portréfilmet. A szervezők ezt követően ajándékcsomaggal köszönték meg azon zuglóiak segítségét, akik emléktárgyaik felajánlásával hozzájárultak ahhoz, hogy megvalósulhasson a kiállítás.

A megnyitón a Szent István Szakgimnázium két diákja, Vavricz András és Jakabovics Jonatán működött közre. Az Emlékképek I. című kiállítás szeptember 26-ig tekinthető meg a Lipták Villában.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb