Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Nagyszabású lakáshasznosítási program indul

A tervek szerint a leendő egészségügyi dolgozóknak nyolc önkormányzati bérlakást biztosítana a kerület, továbbá több tucat lakást adnának ki a felújításos pályázat keretein belül, piaci alapon – ismertük meg Zugló új lakáshasznosítási programjának két pillérét. 

Rózsa András lakásügyért is felelős alpolgármester szerint kiemelten fontos, hogy szolgálati lakásokat biztosítsanak elsősorban egészségügyi dolgozóknak. – Idén nyolc, változó méretű lakásról van szó, ezek között vannak újak és felújításra várók is, amelyeket rendkívül kedvező áron bérelhetnek a Zuglói Egészségügyi Szolgálat leendő dolgozói, az önkormányzattal szerződést kötő egészségügyi szolgáltatók, így a felnőtt- és gyermekháziorvosok is – magyarázta. 

Tavaly ősszel elkezdődött a nem használt, üres önkormányzati lakások hasznosításának felmérése. Rózsa András elmondta, még nincs kész a teljes feltárás, de az eddig felmért mintegy 240 lakás egynegyede gazdaságosan felújítható, kiadható. – A lakásfelújításos pályázatok lényege, hogy a munkálatokat részben az önkormányzat végezteti, részben pedig a pályázó bérlő, aki igazolások ellenében a költséget részben lelakhatja – részletezte az alpolgármester. Jelenleg kevés a többszobás önkormányzati bérlakás, pedig nagy igény lenne rájuk, ezért a felújítandók közül inkább a nagyobb ingatlanokat preferálják. A fiatal házasok, élettársak részére indított első Fészek programban, amelyet Horváth Csaba polgármester kezdeményezett – eltekintenek a bérleti díj egy jelentős részétől, amennyiben a lakók igazolják, hogy lakáscélú megtakarításra teszik félre a megspórolt összeget. 

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb