Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Napi tájékoztatás a levegőminőségről: az Interreg SAPE alkalmazás már elérhető Androidos telefonokra!

Zugló Önkormányzata az Interreg Program keretében vett részt egy levegőminőségről szóló nemzetközi projektben, amelynek eredményeként többek között egy applikáció jött létre, amely napi tájékoztatást ad a levegőminőségről.

Az Interreg SAPEs app letöltésekor ki kell választanunk a hozzánk legközelebbi mérőpontot, amely az adatokat fogja szolgáltatni. Az alkalmazás innentől kezdve minden nap küld üzenetet a várható levegőminőségről és tanácsokat is ad, hogy mit tegyünk vagy épp ne tegyünk aznap.

A nemzetközi összefogással létrejött alkalmazást folyamatosan fejlesztjük: jelenleg csak fővárosi mérőpontokat mutat, ezért budapesti lakosoknak javasolt a letöltése.

A rossz levegőminőség súlyos egészségkárosodást okozhat, legveszélyeztetettebb csoport a várandós nők, az idősek és a kisgyermekek. A rossz levegőminőségi időszakok az időjárási viszonyok és a légszennyezés együttes hatásával jönnek létre, ezért ehhez való alkalmazkodáshoz fontos a tájékozódás.

Töltse le ön is az Interreg SAPE-app alkalmazást, és legyen tájékozott a levegőminőségről, vagy látogasson el rendszeresen a levego.zuglo.hu oldalra, ahol előrejelzések is találhatók.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb