Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Negyedszázados a Zoborhegy téri templom

Ünnepi szentmisén emlékeztek meg vasárnap a hívek a Regnum Marianum templom felszentelésének 25. évfordulójáról.

Október második vasárnapján – a Zoborhegy téri Regnum Marianum templom búcsú napján – megtartott ünnepi szentmise főcelebránsa dr. Székely János Esztergom-Budapesti Főegyházmegye püspöke volt. Az eseményen a Belvárosi Szent Anna Templom Noseda Tibor vezényelte Szervita kórusa énekelt.

Fotó: Balogh Róbert

1990-ben Paskai László bíboros bízta meg Hajnal György atyát a Regnum Marianum templom helyének kiválasztásával és felépítésével. Illés-Kreutzer Attila tervei alapján előbb a közösségi ház, majd a sajátos stílusú, pengetornyos templom készült el. A felszentelést Paskai László bíboros végezte.

Az Aréna út (ma Dózsa György út) Városliget felőli oldalán 1925-ben kezdték el építeni a Kotsis Iván tervezte Magyarok Nagyasszonya templomot, amelyet az építést kezdeményező mozgalom után a legtöbben Regnum Marianum (Mária Országa) néven ismernek. A felszentelés 1931-ben volt. A templomot 1951-ben a pártvezetés a felvonulási tér kialakítása miatt lebontatta. A rendszerváltás után Zuglóban épült fel a Zoborhegy téren jogutódja, a Regnum Marianum templom és közösségi ház.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb