Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Nem zár be a Hermina úti rendelő!

Várnai László ismét valótlant állít. Most azt terjeszti, hogy bezár a Hermina úti rendelő. Ez nem igaz. Nem először kérjük, hogy Várnai fejezze be a hangulatkeltést és a rémhírek közzétételét. Veszélyhelyzet van, ilyenkor a rémhírterjesztés az egyik legsúlyosabb bűncselekmény, hiszen rossz érzést, félelmet és bizonytalanságot kelt az emberekben. Várnai viselkedjen úgy, mint a zuglói önkormányzat felelős képviselője, még akkor is, ha csak listáról sikerült bejutnia, és tudakozódjon hiteles forrásból vagy ellenőrizze a pletykákat, amiket hall. A jelenlegi nehéz időkben szakszerű és higgadt intézkedéseket hozunk, és ezúton tájékoztatom önöket a megtett intézkedésekről. Kérem, olvassák el dr. Nagy András Csaba, a Zuglói Egészségügyi Szolgálat igazgató főorvosa tájékoztatását:

Az egészségügyi veszélyhelyzet korábbi kihirdetése mellett a március 15-én este az EMMI minisztere által küldött felhívásnak megfelelően a ZESZ mindkét rendelője hétfő reggeltől átállt a korlátozott működésre, azaz csak a sürgős szükség eseteit (életveszély vagy tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében végzett ellátás) látjuk el oly módon, hogy egykapus betegbeengedés mellett az épületek előtt felállított sátrakban előszűrést végzünk, mellyel a koronavírus gyanús betegeket próbáljuk észlelni. Ezzel az intézkedéssel a mai napon az Örs vezér téri rendelőben egy beteget kiszűrve a megfelelő elkülönítést követően a fertőző mentő a beteget elszállította.
Mivel a fenti miniszteri intézkedés a 65 évnél idősebb kollégák munka alóli mentesítését is érintette, így hétfőtől 38 kollégával kevesebben látjuk el a feladatainkat.
E két intézkedés érdekében a két szakrendelő bizonyos területeit keddi naptól összevonjuk. A Hermina úti szakrendelőben marad az ügyeleti ellátás, az alapellátás és a fogászati akut ellátás. Kedden még itt történik az előjegyzett betegek laborvizsgálata is. Minden más szakrendelést összpontosítunk az Örs vezér téri szakrendelőnkbe, ahol megpróbáljuk biztosítani az intézkedéseknek megfelelően a legtöbb szakmai akut ellátását, folyamatos üzemmódban.
Természetesen a tervezett működés feltételei akár órák alatt is változhatnak, de ezekről a változásokról igyekszünk folyamatosan pontos tájékoztatást adni Polgármester Úr felé és természetesen a lakosság irányába.

Horváth Csaba
Zugló polgármestere

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb