Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Álhírekről szól az idei ARC

A Metropolitan Egyetem zuglói campusán nyitották meg az önkormányzat által befogadott 18. ARC kiállítást, szeptember 21-én. A szabadtéri tárlat az Örs vezér útján tekinthető meg.

Az ARC pályázat idei témája az Unfake! – Vedd észre, leplezd le, mutasd meg! volt. A szponzorok támogatásával megvalósított kiállításra bárki elküldhette jeligés pályamunkáját. A zsűrinek csaknem ezer pályaműből kellett kiválasztania a 84 kiállított képet és a díjazott műveket. A legjobb alkotásnak járó díjat Béky Patrik és Tóth Dániel vehette át Demagógia című közös munkájáért. A második helyen Partigianna Verseny, míg a harmadik helyen Sulyok Ábel Rejtsd el a fájdalmad! című képe végzett.

A legkedélyborzolóbb alkotásért járó elismerést Vajda Gyula kapta meg A Stróman című művéért. A Hammer Agency különdíját pedig Sándor Bence vehette át Ahogy én szeretlek című pályamunkájáért. A kiállítás látogatói október 10-ig szavazhatnak kedvenc plakátjukra. A legtöbb voksot kapó alkotásért járó közönségdíjat november 23-án adják át.

Fotó: Képszerkesztőség

A tárlatnyitón Karácsony Gergely polgármester elmondta, véleménye szerint az ARC kiállítást ugyan a Liget projekt miatti építkezésre hivatkozva száműzték szokásos helyszínéről, a Városligetből, ennek valójában politikai oka volt. Pedig a tárlatban semmi kivetni való nincs, a mindenkori hatalomnak bele kell nézni abban a torz tükörbe, amit az ARC kiállítás tart elé. Hogy ezt a hatalom felvállalja-e, vagy sem, szemlélet kérdése – tette hozzá Karácsony Gergely.

A polgármester arról is beszélt, hogy igyekezett lobbizni a városligeti helyszínért, volt is olyan pillanat, amikor úgy tűnt, hogy eredménnyel jár. Ezt a próbálkozást is felidézi a kerület kiállításon szereplő plakátja. Karácsony Gergely hangsúlyozta, ha szükséges, Zugló a jövőben is otthont ad az ARC kiállításnak, azonban reményét fejezte ki, hogy a rendezvény visszakerül a Városligetbe.

A megnyitón Karácsony Gergely hangsúlyozta, hogy az önkormányzat számára kiemelten fontos a környéken élők nyugalma. Emlékeztetett: a szervezőkkel együtt épp azért állították össze a kiállítás házirendjét, hogy a rendezvény egyáltalán ne zavarja az ott lakókat.

A 18. ARC kiállítás október 7-ig tekinthető meg Örs vezér útja Metropolitan egyetem mögötti útszakaszán.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb