Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Aranyérmet szerzett csapatban az öttusa Eb-n Bereczki Richárd

Aranyérmes lett a Nyizsnij-Novgorod-i öttusa Európa-bajnokságon a KSI SE fiatal tehetsége, Bereczki Richárd. A zuglói sportoló az egyéni versenyben az ötödik helyen végzett, a csapattal azonban Európa legjobbja lett.

A tokiói olimpia előtt három héttel rendezték az idei öttusa Európa-bajnokságot, amely így az olimpiáról lemaradt sportolók „vígasz” versenye volt. A szűk mezőnyben azonban így is akadtak világ- és Európa-bajnokok. A magyar csapat négy tagja közül Kardos Bencének, Demeter Bencének és Bereczki Richárdnak is megvolt az olimpiai kvótája, ám a szabályok szerint nemzetenként és nemenként csak két-két sportoló utazhat az olimpiára, a magyar szakvezetés pedig a forma és az eredmények alapján Marosi Ádámnak és Kasza Róbertnek szavazott bizalmat.

A három kvótás, de nem utazó sportoló számára az idei év fő versenye így a Nyizsnij-Novgorod-i Európa-bajnokság lett, ők pedig élve a lehetőséggel sikert arattak. Az egyéni versenyt Kardos Bence nyerte, Demeter Bence a harmadik, a KSI-s Bereczki Richárd pedig ötödik lett. Ez pedig azt jelentette, hogy a csapatversenyt, így az Európa-bajnoki címet fölényesen a magyar trió nyerte.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb