Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Nyílt nap a Mozgásjavítóban

Állítható és standard kerekesszékeket, valamint szemmozgással vezérelhető számítógépes programot is bemutattak az érintett szülőknek és gyerekeknek a zuglói Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Szakközépiskola, Gimnázium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Kollégium december 12-i nyílt napján.

A mozgássérült gyerekek, illetve fiatalok oktatásával foglalkozó zuglói intézményben immár négy éve szerveznek nyílt napot az érintett szülőknek és gyerekeknek. Locsmándi Alajos igazgatótól megtudtuk, jelenleg 212 tanulójuk van, 3 éves kortól egészen 23 éves korig járhatnak hozzájuk a diákok.

Fotó: Balogh Róbert

“A nyílt nappal nemcsak az a célunk, hogy bemutassuk ezt a XXI. századi követelményeknek megfelelő, jól felszerelt intézményt, hanem a társadalmi érzékenyítés is, azaz, hogy minél többen megismerjék az ilyen problémával élőket, és megteremtsük az esélyegyenlőség lehetőségét” – mondta Locsmándi Alajos. “A szakközépiskolánkból idén ballagott az első végzős osztályunk, hét tanulóból négynek sikerült felsőoktatási intézményben továbbtanulnia. A szakközépiskola már kifutó jelleggel működik, de elindult a nyelvi előkészítős gimnáziumi képzésformánk” – tette hozzá.

A nyílt napon részt vett Karácsony Gergely polgármester és Mogyorósi Attila tankerületi igazgató is, aki beszédében elmondta, jövőre olyan átszervezés várható, amelynek keretében a speciális intézmények a kerületektől átkerülnek a fővárosi tankerülethez. A félnapos program során az érintett szülők és gyerekek különböző előadásokat hallgathattak meg, termékbemutatókon vehettek részt, illetve bepillanthattak az intézmény életébe is: a gyerekek kipróbálhatták a kerekesszékes akadálypályát és megnézhették a Mozgásjavító Kupa negyedik, uszodai fordulóját is.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb