Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Önkéntesek bevonásával is segítenék a nyugdíjasokat

Biztonság, egészség, aktív időskor – ezek lesznek az alappillérei a kerület idősügyi stratégiájának.

Zugló idősügyi stratégiája volt a fő téma a június 2-i idősügyi kerekasztal beszélgetésen. Karácsony Gergely polgármester kifejtette, a kerületben kiválóan működik a Szociális Szolgáltató Központ és a Család- és Gyermekjóléti Központ, szerinte jó kezekben vannak az idősek.

Elmondta azt is, hogy egy új szolgáltatásról tárgyalnak a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárral – házhoz vinnék a könyveket azoknak az időseknek, akik már nem tudnak elmenni és kikölcsönözni a köteteket. A polgármester és a kerekasztal elnöke, Hevér László György hangsúlyozta: tökéletes idősügyi stratégiát szeretnének, amely pillérei a biztonság, az egészség és az aktív időskor.

Fotó: Képszerkesztőség

Hevér László György úgy látja, önkéntesek, civilek bevonásával lehetne megvédeni az időseket a trükkös tolvajoktól, átverésektől, és a demens betegeknek is segíthetnének. Sokacz Anikó civil és nemzetiségi tanácsnok úgy vélekedett, nagy szerepük van a Zuglóban működő civil szervezeteknek, mert összetartásuk példaértékű.

A beszélgetésen mások mellett részt vett Szabó Rebeka alpolgármester, Gyügyei Attila, a kerekasztal társelnöke, Kardos Pál, a ZÖR vezetője és Váradi Attila kerületi rendőrkapitány is. A rendezvényen arra is figyelmeztették az időseket, hogy újabban a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság nevében hívják fel őket, így próbálják megszerezni bankszámlaszámukat, a PIN kódjukat és egyéb okmányaik számát.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb