Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Óvodás bábtalálkozó

Paraván Karaván néven rendezett óvodás bábtalálkozót a Meseház Óvoda pedagógusa, Bagi Márta Anna.

A zuglói óvónő évek óta foglalkozik már bábozással, a gyerekcsoportjai rendszeres résztvevői voltak a korábbi bábfesztiváloknak is, ezúttal azonban szervezőként jeleskedett. A zuglói Kincskereső, Pöttöm Park és Meseház óvoda, illetve a XV. kerületi Ákombákom óvoda és a kőbányai Kőmazsik bábcsoport május 25-én a Zuglói Civil Házban mutatkozott be. Az esemény fővédnöke Yakup Gül, a budapesti Török Kulturális Intézet igazgatója volt, aki személyesen nyitotta meg az eseményt.

S, hogy miért egy török szakembert kértek fel erre a feladatra? A szervezők ugyanis valamennyi fellépőtől azt kérték, hogy A kiskakas gyémánt félkrajcárja című népmesét dolgozzák fel, melynek főszereplője a kiskakason kívül a kapzsi török szultán. A csoportok – köszönhetően a felkészítő pedagógusoknak – különleges technikákkal jelenítették meg a történetet, mely a török vendég, a négyfős zsűri és a jórészt gyerekekből álló közönség tetszését is elnyerte. A rendezvénynek mindenki, fellépők és nézők is nyertesei voltak, a bábcsoportok pedig a Török Kulturális Intézet jóvoltából az élmények mellett ajándékokkal megrakodva mehettek haza.

A Paraván Karaván nem az első bábfesztivál volt a kerületben, de abban mindenképpen úttörőnek számított, hogy a szervezők ezúttal csak óvodai csoportokra számítottak.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb