Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Időutazásra hív június 25-én a Mezőgazdasági Múzeum

A Magyar Mezőgazdasági Múzeum az idén ünnepli fennállásának 120. évfordulóját. Ebből az alkalomból az intézményt június 25-én, a Múzeumok Éjszakáján egy sajátos hangulatú, látványos időutazással, illetve Zugló Önkormányzatával közösen szervezett programokkal várja a látogatókat.

– Nagyon örülünk, hogy Zugló Önkormányzata ebben az évben is segítőpartnerünk a Múzeumok Éjszakája megszervezésében – mondta Nagy Gyula István, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum közönségkapcsolati főosztályának vezetője. Hozzátette: a kerülettel már huzamosabb ideje nagyon jó a kapcsolatuk, számos közös rendezvényük volt, ezek közül minden évben az egyik legkiemelkedőbb a Múzeumok Éjszakája.

– Zugló támogatásának köszönhetően az idén is színes színpadi program várják majd a Vajdahunyad várban látogatókat – közölte a főosztályvezető, aki megjegyezte: sok egyéb mellett lesz bábszínház, jazzszínpad és fellépnek tűzzsonglőrök is. Ezen túlmenően látható lesz Zugló Önkormányzatának vándorkiállítása is, amely Klösz György, a magyar városfotózás úttörőjének és a millennium fényképészének munkáit tárja a közönség elé.

– Természetesen a zuglói szervezésű események mellette számos saját programmal várjuk az érdeklődőket – hangsúlyozta Nagy Gyula István kiemelve: ezek között szerepelnek toronytúrák, éjszakai séták, könyvtárlátogatás, előadások és a különböző gyűjtemények megtekintése. A Múzeumok Éjszakáján látható lesz továbbá a Kincseink és egyedi értékeink és az Időképek című időszaki kiállítás is. Ez utóbbi egy fotótárlat a 120 éves Vajdahunyad várról, míg az előbbi a Mezőgazdasági Múzeum ritkán látott, értékes tárgyai mutatja be. Emellett az idén is működni fog a Kadarka szalon, ahol a borbarátok az év legjobb Kadarkáit kóstolhatják meg. A szervezők a gyerekekről sem feledkeznek meg, őket kézműves foglalkozások, az erdészetek akadálypályája, illetve a Szerencsejáték Zrt. interaktív kiállítása várja.

– Szeretnénk, ha a zuglói lakosok számára különösen feledhetetlen lenn az idei Múzeumok Éjszakája – jelentette ki Nagy Gyula István.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb