Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Pálmai Zoltán dobos-énektanár udvari Neoton-koncertet szervezett

Rendkívüli ének- és zeneórát szervezett diákjainak Pálmai Zoltán a Gizella úti Európa 2000 Gimnáziumban, ahol Csepregi Éva énekes és Végvári Ádám szólógitáros-énekes adott beszélgetéssel egybekötött koncertet.

Lelkes diákok vették körbe az iskolába érkező zenészeket, és a koncert sikerét azon is lemérhettük, hogy még a legfiatalabbak is – nem csak a tanárok – együtt énekeltek a Neoton együttes két tagjával. Két zeneszám között pedig Pálmai Zoltán rockdobos, az Európa 2000 Gimnázium ének-zene tanára beszélgetett múltról és jövőről. Az elhangzottakból az is kiderült, hogy az előadóművészek már várták a közönséggel való újbóli találkozást. A kényszerpihenő alatt Csepregi Évának lett egy kiskutyája, és egy lemezre való új dalszöveget írt, amelyeket Végvári Ádám zenésített meg. 

– Iskolánkban már számos alkalommal rendeztünk hasonló, a hagyományostól eltérő zeneórát. Ezek közé tartozik a mostani is, amelynek során diákjaink megismerkedhetnek az elmúlt közel fél évszázad zenetörténetének egy szeletével – fejtette ki Papp András, az Európa 2000 Gimnázium igazgatója, hangsúlyozva: az ilyen programokkal az a céljuk, hogy nebulóik ne csupán iskolába járjanak, hanem ott jól is érezzék magukat, mert az ösztönzőleg hat a tanulásukra. 

Csepregi Éva és Végvári Ádám iskolakoncertet ad

A programokat Pálmai Zoltán szervezi, aki már több kortárs zenei hírességet meghívott a gimnáziumba.

– Az előadásokat megpróbáljuk mindig a tananyaghoz kötni – nyilatkozta az ének-zene tanár, hozzátéve: amikor a Karib-térség reggae zenéjéről tartott előadást a diákjainak, a Ladánybene 27 együttest hívta meg, Bizet tanulásakor pedig a Budapest Ragtime Bandet. Pálmai Zoltán azt is elmondta, hogy a fellépők meghívásánál figyelembe veszik a diákok kérését, így a Gizella utcai iskolában már adott műsort többek között Laár András zenész és humorista, valamint Ferenci György Máté Péter-díjas szájharmonika-művész. Megpróbálunk olyan érdekes előadásokat szervezni és megvalósítani, ahol nemcsak a zenét hallják a diákjaink, hanem látnak is valamit a világból – tájékoztatott Pálmai Zoltán. 

Csepregi Éva fél évszázados pályafutása során már rengeteget állt pódiumon, hiszen együttese Magyarországon a legtöbbet koncertező zenekar, azonban bevallása szerint az iskolai fellépések előtt kicsit jobban izgul a szokásosnál.

– Akik megjelennek egy koncertünkön, tudják, hogy kik állnak a színpadon, ismerik a dalainkat, ezért jönnek el – mesélte az előadóművész, rámutatva: egy iskolai fellépésen viszont más a helyzet, lehet, hogy a gyerekek egy része nem is hallott róluk, és nem ismeri a Neoton korábbi távol-keleti és hazai sikereit, így ők csak a színpadon nyújtott teljesítményüket nézik, ezért még a legváratlanabb helyzetekben is a legtöbbet kell kihozni magukból.

A rendhagyó zeneórán Tóth Csaba, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselője is részt vett, aki követendőnek tartja a diákokat megmozgató kezdeményezést.  

– Nagyon örülök, hogy eljöhettem erre a rendezvényre, ahol a járvány miatti bezárkózás után személyesen találkozhattam tinédzserkorom egyik kedvenc zenekarának előadóival, és részese lehettem a beszélgetéssel egybekötött koncertjüknek – jelentette ki a szocialista politikus.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb