Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

A zuglói BOK csarnokban ünnepelték az olimpikonokat

Augusztus 9-én kis késéssel 17 óra után leszállt az utolsó gép is a Liszt Ferenc repülőtéren, amely sportolókat szállított haza a japán fővárosból. Ezen a gépen főleg kajak-kenusok, öttusázók és vízilabdázók ültek.

Köztük volt a kerület négy kitűnősége, a BVSC-Zugló három olimpiai bronzérmes vízilabdázója, Gyöngyössy Anikó, Leimeter Dóra, Pásztor Mátyás, illetve a szintén zuglói gyökerekkel rendelkező Fradi-kapus pólós, Vogel Soma is. Ők és a többi sportoló egyből busszal és rendőri felvezetéssel a zuglói BOK Csarnokba (Dózsa György út 1.) mentek, ahol az olimpikonok ünnepélyes fogadását rendezték.

– Jó volt Tokióban magyarnak lenni – mondta Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke a BOK Csarnokban -, és ezért az érzésért köszönet jár minden magyar sportolónak, aki kint volt az olimpián. Hozzátette azt is, hogy egészségben hozta a csapatot haza.

Ezt követően az olimpiai pontszerzőket (4-6. helyezetteket) és az érmeseket szólították egyesével a színpadra. Köztük volt több zuglói sportoló is: Péni István 5. helyen végzett sportlövő, Bohus Richárd és Németh Nándor 5. helyen végzett úszók, Márton Anna 4. helyen végzett kardvívó és Kapás Boglárka, 4. helyen végzett úszó.

Majd az érmesek kerültek reflektorfénybe. A BOK csarnok közönsége az érmesek között vastapssal köszönte meg a bronzérmes Tóth Krisztián cselgáncsos, Gyöngyössy Anikó, Leimeter Dóra, Pásztor Mátyás és Vogel Soma vízilabdázó, valamint az ezüstérmes Varga Ádám kajakos tokiói szereplését.

Fotó: Hegedüs Gábor

Riersch Tamás

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb