Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Pályázati felhívás “PILLANGÓ” köztéri szobor elkészítésére

Kérdések Válaszok
El lehet-e térni a megadott méretarányoktól a helyszínre illeszkedés és makett esetében? A kiírásban szereplő méretarányoktól eltérni nem lehet.
Szükséges-e a pályázatban a társtervezők/szakági tervezők megnevezése és igazolása? A pályamű jellegétől, koncepciójától függ, hogy kell-e bevonni társtervezőt, szakági tervezőt. Amennyiben a pályamű jellegéből, koncepciójából adódóan mindenképpen szükség van szakági tervezőre, úgy a pályázatban benyújtandó munkarészként (zárt borítékban) a szakági tervezők megnevezése, igazolása is szükséges.
Kell-e makett, vagy elég a többirányú látványterv? Igen, kell.
A szobor installáció pontos helyét ki határozza meg? Az alkotó (pályázó).
A tereprendezés, térburkolat kinek a feladatköre, költsége? A pályázati kiírásban szereplő környezetrendezés kiterjed addig, ami még a szobor művészi mondanivalójához szükséges elemeket tartalmazza. Ez a pályázati költségvetés része, ezen túlmenő feladat az önkormányzaté.
Az adott koncepciónak megfelelően szükséges társtervezők, szakági tervezők megnevezése, jogosultságuk igazolása.  Ez mit jelent? Ha  a pályázat koncepciója olyan, hogy pl. építész tervező, statikus, vagy kertész és tájépítész szükséges hozzá, akkor az ő tervezői jogosultságukat kell igazolni.
Lehetséges-e, hogy a környezetrendezési, villanyszerelési munkálatokat az Önkormányzat végezze a pályázati összegből,  idegen vállalkozó bevonása nélkül? Nem lehetséges, mi kompletten kérjük a megvalósítást.

 

Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata (a továbbiakban: Kiíró) országos, nyílt pályázatot ír ki a Budapest, XIV. kerület, Pillangó park önkormányzati tulajdonú közterületen (hrsz: 31911/19) felállításra kerülő, pillangót ábrázoló köztéri szobor elkészítésére.
Pályázati felhívás

a Budapest XIV. kerület Pillangó park területén (hrsz: 31911/19)
felállításra kerülő ’PILLANGÓ’ köztéri szobor elkészítésére

Az pályázat sikeres lebonyolítás esetén a pályamű tervezett felállítására 2018-ban kerül sor.

A PÁLYÁZAT CÉLJA:
A megújított Pillangó parkban felállításra kerülő ’Pillangó’ szobor köszönti a parkba érkezőket, akikben ezáltal tudatosul, hogy hova érkeztek, hol vannak.

A PÁLYÁZÓK KÖRE: 
A Kiíró e műfajban referenciával rendelkező alkotók pályaműveit várja.

A SZOBOR:
A szobor a szimbólumalkotás és térszervezés eszközeivel a 21. századi elvárásoknak megfelelően ábrázolja a pillangót. Az alkotással szemben nem elvárás az élethű ábrázolás. A Kiíró nyitott minden megoldásra.

A SZOBOR KARAKTERE, ANYAGA:
A Kiíró a pályázóknak teljes tervezési szabadságot kíván biztosítani a koncepció kialakításában, ezért nem kívánja meghatározni milyen műfajú művek szülessenek. Sem az alkotás karakterére, sem anyagára, sem választott technikájára vonatkozóan megkötést nem tesz, de elvárja mindezek korszerűségét, és örül a legújabb technikai innovációk alkalmazásának vagy az újrahasznosított anyagok megjelenésének. Megvalósulás esetén a szobor a mechanikai sérüléseknek ellenálló, külön gondozást nem igénylő, tartós és időtálló legyen.

A SZOBOR KÖRNYEZETBE ILLESZTÉSE:
A szobornak kapcsolódnia és integrálódnia kell a helyéül kijelölt területhez, figyelembe véve a tervezett térelemeket és a gyalogosforgalmat. A pályázatnak figyelembe kell vennie a környezet kialakítására vonatkozó kert és térrendezési javaslatot.

A szobor elkészítésének teljes bekerülési költsége nem haladhatja meg a nettó 15 millió forintot, mely tartalmazza a műalkotás elhelyezésének költségét is.

AZ ODAÍTÉLENDŐ DÍJAK ÉRTÉKE:
A pályázat díjazására mindösszesen nettó 1 millió forint áll rendelkezésre.

  • helyezett: 400.000,- Ft (nettó)
  • helyezett: 350.000,- Ft (nettó)
  • helyezett: 250.000,- Ft (nettó)

A nyertes pályamű alkotójával az Önkormányzat szerződést köt a megvalósításra.

A PÁLYAMŰVEK BEADÁSÁNAK HELYE ÉS IDEJE:
A pályázatokat Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 1145 Budapest, Pétervárad u. 2. III. emelet. 307-es irodájába kell személyesen eljuttatni. Ez történhet futár, vagy megbízott személy által is.

Beadási határidő: 2018. január 3. (szerda) 16:00 óra

A PÁLYÁZATI DOKUMENTÁCIÓ letölthető a www.zuglo.hu honlapról, vagy e-mailen megkérhető a barta@zuglo.hu e-mail címről.

A PÁLYÁZATTAL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓ:
A pályázattal kapcsolatban a pályázók részére felvilágosítást ad: Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzat Polgármesteri Hivatala Főépítészi Csoport, Barta Ferenc főépítész (Tel: +36-1-872-9336, e-mail: barta@zuglo.hu). A pályázattal kapcsolatos kérdéseket a barta@zuglo.hu e-mail címre kell megküldeni.

Budapest, 2017. október

Karácsony Gergely
polgármester


2017. november 28.
Tisztelt Pályázók!

Felhívjuk a figyelmüket, hogy a ’PILLANGÓ’ köztéri szoborpályázat Bíráló Bizottságának összetételében változás történt. A részletes pályázati kiírás kizárólag e tekintetben módosult, melyet az alábbi linkre kattintva olvashat:

Részletes pályázati kiírás (módosított)

Letölthető dokumentumok:

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb