Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Pályázati felhívás Slachta Margit szobor elkészítésére

Kérdés Válasz
Az emlékmű egyes részei elhelyezhetőek-e a járdán, a térképen jelölt piros téglalapon kívül? Nem helyezhető el. A csomópontnak ilyenfajta közelségében nem szeretnénk zavart okozni a járdán.
A pályázati megvalósítás feladata a szobor világításának megtervezése, és kivitelezése, valamint az információs tábla elhelyezése, és nyilván az ezekkel járó költségeket bele kell kalkulálni a költségvetésbe. Meddig feladata a pályázatnak a környezetrendezés a fentieken túl? A környezetrendezés kiterjed addig,  ami még a szobor művészi mondanivalójához szükséges elemeket tartalmazza.
Van-e lehetőség más léptékű makett elkészítésére, pld. egy portrészobor esetében? Igen, nagyobb lehet.
A 2. és a 3. pont között egészen pontosan mi a formai különbség? A 2. pont helyszínrajz (felülnézet).
A 3.-ban nincs lépték, szabadon választott, 2 irányból felvett éjszakai és nappali látványterv.

 

Pályázati felhívás
Budapest XIV. kerület Stefánia út 91. sz. ingatlan előtti önkormányzati tulajdonú közterületen felállításra kerülő Slachta Margit szobor elkészítésére

Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata (a továbbiakban: Kiíró) országos, nyílt pályázatot ír ki a Budapest XIV. kerület Stefánia út 91. sz. ingatlan előtti önkormányzati tulajdonú közterületen felállításra kerülő Slachta Margit szobor elkészítésére. Sikeres pályázati lebonyolítás esetén a pályamű tervezett felállítására 2018. szeptember 18-án, Slachta Margit születésének évfordulója alkalmával kerül sor.

A PÁLYÁZAT CÉLJA:
Slachta Margit életének, tevékenységének emléket állító, esztétikailag és tartalmában igényes köztéri szobor elkészítése. A Kiíró szándéka, hogy Slachta Margit nevét és napjainkra is példamutató életútját a köztudatba emelje.

A PÁLYÁZÓK KÖRE: 
A Kiíró e műfajban referenciával rendelkező alkotók pályaműveit várja.

A SZOBOR:
A szobor a szimbólumalkotás és térszervezés eszközeivel a 21. századi elvárásoknak megfelelően fejezze ki Slachta Margit szellemiségét, méltó módon ábrázolja az életútjában és cselekedeteiben példát mutató nőt. A mű szóljon a mának, és szólítsa meg mind az idősebb, mind a fiatalabb generációkat. Legyen interaktív, vonja be nézőjét, legyen képes „párbeszédbe lépni” az arra járókkal.

A SZOBOR KARAKTERE, ANYAGA:
A Kiíró nem kívánja meghatározni milyen műfajú művek szülessenek. Sem a szobor karakterére, sem anyagára, sem választott technikájára vonatkozóan megkötést nem tesz, de elvárja mindezek korszerűségét, valamint hogy megvalósulás esetén az alkotás a mechanikai sérüléseknek ellenálló, külön gondozást nem igénylő, tartós és időtálló legyen.

A SZOBOR KÖRNYEZETBE ILLESZTÉSE:
A szobornak kapcsolódnia és integrálódnia kell a helyéül kijelölt területhez, figyelembe véve a meglévő térelemeket és a gyalogosforgalmat. A pályázatnak megoldási javaslatot kell tennie az alkotás közvetlen környezetének – építészeti – kialakítására is. A tervezési feladat része a szobor megvilágítása, illetve egy tábla vagy felirat elhelyezése, mely tájékoztat Slachta Margitról és a szobor állíttatójáról.

A szobor elkészítésének teljes bekerülési költsége nem haladhatja meg a nettó 15 millió forintot, mely tartalmazza a műalkotás elhelyezésének (alapozás, felállítás) költségét is.

AZ ODAÍTÉLENDŐ DÍJAK ÉRTÉKE: 
A pályázat díjazására mindösszesen nettó 1 millió forint áll rendelkezésre.

  • helyezett: 400.000,- Ft (nettó)
  • helyezett: 350.000,- Ft (nettó)
  • helyezett: 250.000,- Ft (nettó)

A nyertes pályamű alkotójával az Önkormányzat szerződést köt a megvalósításra.

A PÁLYAMŰVEK BEADÁSÁNAK HELYE ÉS IDEJE: 
A pályázatokat Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 1145 Budapest, Pétervárad u. 2. III. emelet. 307-es irodájába kell személyesen eljuttatni. Ez történhet futár, vagy megbízott személy által is.

Beadási határidő: 2018. január 05. (péntek) 13:00 óra  

A PÁLYÁZATI DOKUMENTÁCIÓ letölthető a www.zuglo.hu honlapról, vagy e-mailen megkérhető a barta@zuglo.hu e-mail címről.

A PÁLYÁZATTAL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓ:
A pályázattal kapcsolatban a pályázók részére felvilágosítást ad: Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzat Polgármesteri Hivatala Főépítészi Csoport, Barta Ferenc főépítész (Tel: +36-1-872-9336, e-mail: barta@zuglo.hu).  A pályázattal kapcsolatos kérdéseket a barta@zuglo.hu e-mail címre kell megküldeni.

Budapest, 2017. október

Karácsony Gergely
polgármester


2017. november 28.
Tisztelt Pályázók!

Felhívjuk a figyelmüket, hogy a “SLACHTA MARGIT” köztéri szoborpályázat  Bíráló Bizottságának összetételében változás történt. A részletes pályázati kiírás kizárólag e tekintetben módosult, melyet az alábbi linkre kattintva olvashat:

Részletes pályázati kiírás (módosított)

Letölthető dokumentumok:

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb