Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Racibórz

Racibórz (cseh nyelven Ratiboř) Lengyelország déli részén, a sziléziai vajdaságban, a racibórzi járásban található, közel hatvan ezres lélekszámú város.

A település korábban Opole mellett Felső-Szilézia egyik történelmi fővárosa volt, ahol az opole-racibórzi fejedelmek uralkodtak. Zugló 2008 novembere óta ápol testvérvárosi viszonyt a lengyel várossal, bár a kapcsolat nem intézményesített formában már 1996 óta fennáll.

Az elmúlt években többek között kialakítottuk az óvodáink, iskoláink közötti közvetlen intézményi kapcsolatot, önkormányzati támogatással megvalósítottuk a pedagógusok, diákok rendszeres látogatási lehetőségét a partnerintézményekbe.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb