Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Receptek a ZUGkertből

A férfiak marhapörköltet főztek, az anyukák jógáztak, a gyerekek pedig drámajátékokat tanultak, gesztenyebábokat és só-lisztgyurma figurákat készítettek, valamint a komposztálás fortélyait is megismerték a ZUGkert őszi ünnepén.

Négy évvel ezelőtt nyílt meg a Zsálya utcánál Zugló első közösségi kertje. A lekerített részen két intézménynek és 62 kerületi lakosnak van egy-egy, tíz négyzetméteres parcellája, amit kedve szerint művelhet.

– Egyelőre nem tudjuk, hol lesz a következő helyszín, de akik szeretnének kiskertet, mindenképpen jelentkezzenek – mondta Honyek-Bartha Szilvia, a ZUG Egyesület elnöke. – Egyelőre ugyan várólista van, de évente körülbelül 15 parcella cserél gazdát.

Fotó: Balogh Róbert

A közösségi kert jelenlegi tagjai minden ősszel megszervezik a batyus összejövetelt, amelyre ezúttal Hajdu Flórián alpolgármester is kilátogatott. A közösségi kert év közben a nagyközönség előtt zárva van, de ilyenkor bárki körbejárhatja.

Az idei programra néhány lelkes tag egy különlegességgel is készült: ZugKonyha címmel összeállítottak egy füzetet, amelyben a kertjükben termett zöldségekből, fűszernövényekből főzött ételeik receptjei olvashatók.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb