Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Gyöngyszemeket kerestek a bábfesztiválon

Hetven gyerek és tizenkét felnőtt vett részt az idei zuglói bábfesztiválon. A rendezvényre Tokodról, Kunszentmártonról és Nyergesújfaluról is érkeztek fellépők.

A XIV. Zuglói bábfesztiválon három csapat képviselte a kerületet. A Zuglói Civil Házban színpadra léptek a Hunyadi János Általános Iskola, a Meseház és a Pöttömpark Óvoda kis bábosai is.

A rendezvényt Szabó Rebeka alpolgármester nyitotta meg, aki elmondta, valaha maga is bábozott. – A nagyszüleimnek volt több marionett figurája, amelyekkel a mamámék három cicájának tartottunk előadásokat – mesélte a gyerekeknek.

A Pöttöm park ovisai azonban ezúttal nem hagyományos bábokkal készültek, hanem fejre rakható, filcből készült kúpbábokkal. – Nehéz dolguk volt a gyerekeknek, mert a fejükkel kellett bábozniuk, ráadásul – a speciális figurák miatt – volt, akinek végig háttal kellett állnia – magyarázta Koloszár Gyöngyi, akinek kis csapata most szerepelt másodszor közönség előtt.

Fotó: Balogh Róbert

A tokodi Pepita csoport viszont már nagy gyakorlattal rendelkezik. Háromszor jártak a zuglói fesztiválon, kétszer megnyerték a Komárom-Esztergom megyei versenyt, és az országos megmérettetésen is szép eredményt értek el.

– Csaknem hét éve vagyok tagja a csapatnak – büszkélkedett a hetedikes Oláh Szabolcs. – Azért bábozom, mert szeretem ápolni a hagyományokat. Nemrég írtam egy bábjelenetet is, amit ugyan még csiszolgatni kell, de remélem hamarosan előadhatjuk.

Az immár hagyományos zuglói fesztivál ötlete Molnárné Pataki Mártától, a Hunyadi iskola pedagógusától származik. Kezdeményezésével az általa alapított Mesejátszók Bábcsoportnak és a zuglói bábozó gyerekeknek akart bemutatkozási lehetőséget biztosítani.

– Ilyenkor mi gyöngyszemeket keresünk – mondta Molnárné Pataki Márta -, ezért nincs is rangsorolás, zsűrizés. Ajándékot azonban minden fellépő és felkészítő tanár kap. A gyerekek tolltartókat és színezőket, a pedagógusok pedig tűzzománc ékszereket vehettek át Hajdu Flórián alpolgármestertől.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb