Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Rendeződött a gyerektáboroztatás finanszírozása

24,9 millió forintos, pótlólagos támogatást kap a Zuglói Sport- és Rendezvényszervező Non-profit Kft. a gyermektáborok működtetésére. Ezt Karácsony Gergely polgármester a képviselő-testület csütörtöki ülésén jelentette be.

Az ülés megkezdése előtt Karácsony Gergely polgármester arról tájékoztatta a képviselő-testületet, hogy a február 7-én elfogadott elvi döntés alapján a Zuglói Sport- és Rendezvényszervező Non-profit Kft.-nek a soltvadkerti gyermektábor üzemeltetéséhez 7,9 millió, míg a nyári napközis tábor működtetéséhez 17 millió forint pótlólagos forrást csoportosított át.

A képviselők eredményesnek nyilvánították a Csertő parki közösségi tér kialakítására, illetve a Pillangó park felújítására kiírt közbeszerzési eljárást. Mindkét tender nyertese a közösen induló Parkfenntartó Kertészeti és Szolgáltató Kft., valamint a DeerGarden Kertészeti és Szolgáltató Kft. lett.

Ugyancsak eredményesen zárult a Stefánia út 91. szám elé tervezett Slachta Margit és a Pillangó parkban felállítandó Pillangó szoborra kiírt pályázat is. A beküldött pályaművek közül az előbbire Raffay Dávid, míg az utóbbira Kelemen Zénó alkotását találták a legjobbnak a képviselők.

A testület továbbá megállapodást kötött a családok átmeneti otthonába kényszerülők ellátására a Szociális és Rehabilitációs Alapítvánnyal és a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal. Ezen túlmenően a képviselők a Kassai téri Szentlélek templom orgonájának felújítására ötmillió, a Családcentrum Alapítványnak terápiás mesekönyv és fejlesztőfüzet kiadására 820 ezer, míg a Kiskokas Zene Mozgás Kreativitás Alapítványnak tehetséggondozására 850 ezer forint támogatást szavaztak meg.

A képviselő-testület elfogadta a Kerületi Tűzoltóparancsnokság 2017. évi tevékenységéről szóló beszámolót, illetve az átláthatósági biztos jelentését is. A képviselők azt is jóváhagyták, hogy a Bánki Donát utca – Padlizsán utca – Bolgárkertész utca által határolt, önkormányzati tulajdonú telken újabb közösségi kert létesüljön.

A testület emellett közös megegyezéssel módosította az Önkormányzat, a Zuglói Közbiztonsági Non-profit Kft. és SIS Parking Kft. között fennálló, díjköteles parkolás működtetéséről szóló szerződést, mert a Városliget és környékén a Fővárosi Közgyűlés megszüntette a hétvégi fizetős parkolást. Az üzemidő csökkenése miatt januártól a kerület havonta nettó kétmillió forinttal fizet kevesebbet a vállalkozásnak.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb