Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Az Év Sportolói között élenjárnak a zuglóiak

2020-ban a pandémia ellenére is bravúrosan szerepeltek zuglói sportolóink: a Magyar Távirati Iroda 1964 óta értékeli a sportolók teljesítményeit, s a legfrissebb összesítésben kerületünk kiváló sportolói igencsak előkelő helyen szerepelnek.

A Magyar Távirati Iroda (MTI) Sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik, kik az év legjobbjai sportágukban. Idén 57 sportág szövetsége válaszolt az MTI megkeresésére. Közülük 47 nevezte meg az év legkiemelkedőbb sportolóit, míg tíz – a koronavírus-járvány miatti csonka évben – nem, vagy csak később ítéli oda az elismerést. A 47 szövetség sorrendjét azonban már közzé is tette az MTI, és a névsorból kiderül, hogy 2020-ban a pandémia ellenére is jól szerepeltek a zuglói sportolók.

Több sportágban a kerületben sportoló, itt élő, vagy pályafutását itt kezdő személy érdemelte ki az év legjobbjának járó elismerést.

Cselgáncsban a Zuglóban már az Év Emberének is megválasztott Tóth Krisztián lett az első, aki a KSI-ben kezdte pályafutását, jelenleg pedig az MTK versenyzője. A szakvezetők szerint a magyar férfi cselgáncsosok közül Krisztiánnak van a legtöbb éremszerzési esélye a tokiói olimpián. Az MTK kiválósága nem mellesleg már negyedszer érdemelte ki ezt a címet.

Zugló olimpiai bajnok Díszpolgára, Liu Shaoang is második alkalommal lett a legjobb magyar férfi rövidpályás gyorskorcsolyázó. Az FTC kiválósága már a 2022-es pekingi téli olimpiára készül.

Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang rövidpályás gyorskorcsolyázók

Labdarúgásban immár harmadik alkalommal azt a Gulácsi Péter választották a legjobbnak, aki jelenlegi csapatával, a német RB Leipzig-gel Bajnokok Ligája elődöntőjébe jutott, a válogatottal pedig kivívta az Európa-bajnoki szereplés lehetőségét, valamint megnyerte a Nemzetek Ligája csoportját. Gulácsi Péter pályafutása Zuglóból, a BVSC-ből indult, családja jelenleg is a Szőnyi úton lakik.

Sportlövészetben az a Péni István (UTE) lett a legjobb, akinek fiatal kora ellenére már olvasható a neve a Bosnyák téri zuglói olimpiai bajnokok emlékkövén. István egy ifjúsági olimpiai bajnoki címmel kvalifikálta magát az emlékkőre, ám azzal, hogy 2020-ban felnőtt Európa-bajnoki címet tudott nyerni, azt is jelezte, hogy a tokiói olimpián is képes lehet majd az éremszerzésre. István tehetségét bizonyítja, hogy már negyedszerre választották meg a legjobb hazai férfi sportlövőnek.

Péni István, sportlövő

Az MTK taekwondo-sai általában a Városligeti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tornacsarnokában edzenek, így az ő eredményeiket is zuglóinak tekinthetjük. 2020-ban tehát Salim Sharif személyében egy zuglói sportoló lett legjobb férfi taekwondo-s.

Vívásban pedig nem sok kétség férhetett hozzá, hogy a legjobb női versenyző a kerület legnagyobb olimpiai reménysége, a BVSC-Zugló kiváló fiatal kardvívója, Pusztai Liza, aki immár második alkalommal érdemelte ki a sportága legjobbjának járó elismerést.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb