Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Rendkívül sikeres negyedévet zárt a zuglói családsegítő központ

Minden harmadik embernek sikerült elhelyezkedni tavaly azok közül a munkanélküliek közül, akiknek a Zuglói Család- és Gyermekjóléti Központ Állás-LES nevet viselő munkaközvetítő irodája nyújtott szolgáltatást. A 280 korábbi zuglói álláskeresőnek a harmada ma már dolgozik, ami annak köszönhető, hogy a szakemberek nem csak az álláskereséshez szükséges technikai feltételeket, hanem a munka megtartásához fontos reális elvárásokat, önbizalmat fejlesztő tréningeket, személyre szabott szolgáltatásokat is biztosítják.

A Zuglói Család- és Gyermekjóléti Központ álláskeresési programja a fővárosban kiemelkedően jó eredményeket mutat. Ez minden bizonnyal annak köszönhető, hogy a központ a látókörébe került munkanélkülinek komplex szolgáltatást nyújt, melynek ugyanúgy eleme egy önéletrajz megírása, mint az állásinterjúk gyakorlása, vagy a Tükörkép Műhely szépészeti szolgáltatása. A Tükörkép Műhelyben január óta 117 ügyfél fordult meg és kapott az álláskereséshez szükséges vonzó külsőt, új frizurát, sminket, ruhát, és ami talán a legfontosabb, bensőséges beszélgetést.

A zuglói szociális modellnek csak az egyik eleme az álláskeresés segítése. A lakhatási gondok megoldása, az elesettek szociális támogatása ugyanúgy a modell része, mint a garantált minimumjövedelem, melynek egyedülálló hazai bevezetése Karácsony Gergely polgármester nevéhez fűződik. A juttatásban részesülők közül 486-an tartják a kapcsolatot a családsegítővel, közülük 54 embernek már sikerült elhelyezkednie és így kikerülnie a minimumjövedelmesek sorából.

Az Állás-LES által szervezett tavaszi állásbörzén nyolc cég kínált elhelyezkedési lehetőséget. Mivel nagyon sokan, 115-en vettek részt Zuglóból ezen a börzén, a szakemberek azt tervezik, hogy ősszel újra megrendezik a munkavállalókat és munkaadókat összehozó rendezvényt.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb