Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Sportolt a kerület

Zuglóban nagy hagyománya van a Kihívás napi rendezvényeknek. Idén ugyan az időjárás megnehezítette a szervezők dolgát, de a hetedik kategóriában így is dobogós helyezést ért el a kerület.

– Zuglóban kiemelten kezeljük a sport és a mozgás népszerűsítését, ennek is köszönhető, hogy a kerület rendre jól szerepel a legsportosabb települések versenyében – hangsúlyozta beszédében Rozgonyi Zoltán alpolgármester, aki Takács Orsolya világ- és Európa-bajnok vízilabdázóval, Baki Ákossal, az MTK labdarúgójával, valamint Gábor bohóccal nyitotta meg az idei Challenge day-t a Kövér Lajos utcai sporttelepen.

A Kihívás napi programok a kerület valamennyi közintézményére és a Mogyoródi úti sportpályára is kiterjedtek. Utóbbi helyszínen a nyugdíjas tornát és az egészségügyi méréseket a Zuglói Egészségfejlesztési Iroda tartotta. A Kövér Lajos utcában pedig a játékokon, a Kifli Zenekar koncertjén kívül még egy fontos esemény is történt: lerakták az alapjait annak a játszótérnek, melynek 4 millió forintos összegét a HungaroControl által kiírt pályázatból finanszírozzák.

Az idei Kihívás napján a szervezők este 21 óráig összesen 10882, negyedórás mozgást regisztráltak, amellyel Zugló – Újpest és Székesfehérvár mögött – az előkelő harmadik helyet szerezte meg a 70 ezer lélekszám feletti városok kategóriájában.

Fotó: Riersch Tamás

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb