Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Szavazatszámláló bizottsági tagok jelentkezését várják

Országos népszavazást tűzött ki 2016. október 2-ára Áder János, Magyarország köztársasági elnöke. A zuglói polgármesteri hivatal a XIV. kerület közigazgatási területén működő szavazatszámláló bizottságokba várja tagok és póttagok jelentkezését.

Tagnak és póttagnak jelentkezhet minden olyan magyar állampolgár, aki betöltötte 18. életévét, a XIV. kerületben van állandó lakcíme, és nem áll cselekvőképességet érintő gondnokság, vagy támogatott döntéshozatal hatálya alatt, valamint büntetlen előéletű és nem tiltották el a közügyektől.

A bizottsági tagok feladata, hogy ellenőrizzék a szavazóhelyiséget, levezessék a szavazást, gondoskodjanak annak törvényes lebonyolításáról. Emellett döntenek a szavazás közben felmerült vitás kérdésekben, megszámlálják a szavazatokat, megállapítják a szavazókörben a szavazás végeredményét, amiről jegyzőkönyvet készítenek. A szavazatszámláló bizottság tagjai munkájukért tiszteletdíjat kapnak.

Arról, hogy kik nem jelentkezhetnek bizottsági tagnak, és további részletekről az erről szóló hirdetményben olvashatnak. Jelentkezni egy adatlap kitöltésével lehet, amely elérhető a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán (Bp. XIV. Pétervárad utca 2.), valamint IDE KATTINTVA letölthető.

A kitöltött adatlapokat augusztus 22-ig kell eljuttatni Ledniczkiné Kálmán Erika jogi asszisztens részére postán a 1145 Budapest, Pétervárad utca 2. címre, vagy leadni a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán.

A szavazatszámláló bizottsági tagok jelentkezésével kapcsolatban hivatali munkaidőben telefonon is érdeklődhetnek a +36 1 872 9171-es telefonszámon.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb