Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Szeptemberben még kétszer lehet vért adni

A Magyar Vöröskereszt rendszeresen szervez véradást a Sugár Üzletközpontba. Legutóbb szeptember 13-án várták azokat, akik segíteni szeretnének embertársaikon. Horváth Csaba, Zugló polgármestere az elsők között érkezett.

Füzér Júlia véradásszervezőnek az a tapasztalata, hogy nyáron a szabadságok, a nyaralások miatt kevesebb a véradó, viszont akik rendszeresen segítenek, azok az év legmelegebb hónapjaiban sem felejtik el felkeresni a véradó helyeket. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy vér semmi mással nem pótolható, mesterségesen nem előállítható, ezért nagyon fontos, hogy minél többen éljenek a lehetőséggel.

Így gondolja ezt Horváth Csaba, Zugló polgármester is, aki rendszeres véradó, több mint egy tucatszor segített már. Lapunknak elmesélte, gyerekkorában vérszegény volt, vérképző szereket szedett. Akkoriban mondták neki az orvosok, hogy nagyon ritka, AB rh negatív vércsoportja van, ezért ha lehet, ne szenvedjen súlyos balesetet.

Horváth Csaba polgármester vért ad

– Szerencsére, soha nem volt szükség arra, hogy vért kapjak, de amióta lehetőségem van rá, mindig adok. Emlékszem az első véradásomra. Nem volt semmi különleges alkalom, belefutottam egy szervezett lehetőségbe, és bementem. Kipróbáltam, milyen, és sem akkor, sem azóta nem volt negatív élményem ezzel kapcsolatban – fogalmazott a kerület vezetője.

Szeptemberben még 16-án és 27-is lehet vért adni a Sugár Üzletközpont második emeletén. Vért azok adhatnak, akik elmúltak 18 évesek, testsúlyuk legalább 50 kilogramm. Mindenki vigye magával személyi igazolványát, lakcímkártyáját és TAJ-kártyáját. A szervezők azt tanácsolják, hogy véradás előtt mindenki egyen, és fogyasszon sok folyadékot, közvetlenül utána pedig nem szabad sportolni, szaunázni.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb