Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Színes zenei programokat kínál a Filharmónia

Hamarosan elkezdődik a Zuglói Filharmónia 2019–2020-as évada. A zenekar a korábbiakhoz hasonlóan az új idényben is színvonalas bérleti előadásokkal, minden korosztály számára zenei élményt nyújtó műsorokkal várja a komolyzenével ismerkedőket és a rendszeresen koncertre járókat.

A Filharmónia 2019–2020-as évadának programszerkezete hasonlít az elmúlt évek jól bevált struktúrájához. A zenekar repertoárjában egyaránt megtalálhatók a nagyközönségnek és az elsősorban zuglóiaknak szóló előadások, amelyekre az óvódásoktól kezdve az iskolásokon át a nyugdíjasokig várják az érdeklődőket.

Az őszi zenei szezon zuglóiaknak összeállított programja szeptember 7-én kezdődik. Ekkor az együttes a Bosnyák téren ad térzenét, amelyet 14-én megismétel. Ezt követően a zenekar a hagyományoknak megfelelően az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseinek és áldozatainak emlékére Záborszky Kálmán vezényletével tart koncertet a Páduai Szent Antal plébániatemplomban október 29-én. Az előadáson Geszthy Veronika, Dobi-Kiss Veronika, Erdős Róbert, Kósa Lőrinc, valamint a Szent István Király Oratóriumkórus közreműködésével Mozart Requiemje lesz hallható.

Fotó: Papp Dezső

Az új évadban az együttes a kerületi nyugdíjasoknak szeptember 21-én tart először komolyzenei koncertet a Zuglói Zeneházban. A szezon Teakoncert sorozatának idei második előadása december 7-én lesz. A több mint tízéves múltra visszatekintő rendezvényen a Filharmónia a közönséget továbbra is minden előadáson teával és aprósüteménnyel várja.

A Zuglói Filharmónia nagyközönséget megcélzó hagyományos őszi bérleti előadásai, a Gaudeamus október 12-én és november 29-én a Zeneakadémián, a Stephanus november 17-én, illetve december 8-án a Müpában, míg a Téli Bérlet november 9-én, valamint december 14-én a Vigadóban kerülnek megrendezésre. A hangversenyeken Bach, Beethoven, Chausson, Caplet, Dvořák, Händel, Honegger, Pärt, Piazzolla, Rossini, Schubert, Schumann, Verdi és Wagner művei csendülnek fel. A koncerteken a zenekart Dóczi Áron, Thomas Herzog, Thomas Kornél, Makovecz Pál, valamint Ménesi Gergely és Záborszky Kálmán vezényli. Az előadások közreműködői között ott találjuk Zarándy Ákost és Virágh András Gábort is.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb