Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Több mint 1,2 milliárdos egészségügyi fejlesztés egy év alatt Zuglóban

Félmilliárd forintos digitális fejlesztés, praxisközösség kialakítása, a Zuglói Egészségfejlesztési Iroda létrehozása. Az elmúlt időszak sikeres zuglói egészségügyi fejlesztéseiről számolt ma be az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára és Rozgonyi Zoltán, Zugló alpolgármestere.

Rozgony Zoltán, Zugló alpolgármestere sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy Zugló sikeresen pályázott és 90 millió forintot nyert el a zuglói egészségfejlesztési iroda létrehozására. Az iroda prevenciós tevékenysége mellett összefogja a szintén megelőzést nyújtó szervezetek munkáját – tette hozzá.

Előremutatónak nevezte, hogy 110 millió forintot sikerült elnyerni az első háziorvosi praxisközösség kialakítására Zuglóban. A praxisközösség nyolc háziorvos és védőnő közreműködésével indult el. A cél, hogy mintegy nyolcezer embert érjenek el a különböző prevenciós szolgáltatásokkal – emelte ki.

Rozgonyi Zoltán kitért arra, hogy a tervek között szerepel az Örs vezér terei szakrendelő teljes körű felújítása, amit ebben az önkormányzati ciklusban nem tudtak megvalósítani. Ennek végrehajtása az új képviselő-testületre vár – jegyezte meg, hozzátéve, ezt a milliárdos beruházást önerőből nem tudja a kerület megoldani, támogatást, pályázati forrásokat kell igénybe venni.

Csiki Zoltán helyettes államtitkár közölte, hogy abból a félmilliárd forintból, melyhez a Zuglói Egészségügyi Szolgálat jutott az Egészséges Budapest Program keretében, első ütemben az Örs vezér terén működő szakrendelő informatikai rendszere újult meg 90,7 millió forintból, a második ütemben a digitális röntgentechnológia, valamint az ahhoz kapcsolódó munkaállomások és archiváló rendszer kiépítése készült el 193,27 millió forintból. Hátra van még a Hermina úti szakrendelőben a digitális diagnosztikai rendszer kiépítése és az informatikai és betegirányító rendszer megújítása.

Zuglóban a fentiek mellett idén újult meg az önkormányzat saját beruházásaként a Csertő parki gyermekrendelő is, amely a zuglói gyerekek harmadának biztosítja az ellátást.

(Forrás: MTI)

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb