Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Tabuk nélkül a vakságról

Az integráció egyik alapköve lehet Gy. Dobos Mariann Közösséget építünk című könyve. A vicces, szórakoztató, de tanulságos történeteket is tartalmazó kötetet a Magyar Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) jelentette meg.

A könyv célja, hogy könnyed, laza stílusban, tabuk nélkül adjon információt a látássérültek életéről. A VGYKE nemcsak azokat szeretné megszólítani, akik érintettek a témában, hanem a lehető legtöbb emberhez szeretnének eljutni. Éppen ezért újszerű eszközökhöz nyúltak.

– Ez egy bulvárkönyv sok képpel, vicces történettel. Gátlások nélkül dolgozza fel szervezetünk életét, a vak, látássérült emberek világát, ami nem más, mint a látó embereké. Mi nem egy külön világban élünk, leírtuk, hogy mi is érhetünk el kiemelkedő sikereket egy-egy területen, a mi határaink is végtelenek lehetnek – mondta az október 26-i ünnepélyes bemutatón Fodor Ágnes, a VGYKE elnöke.

Fotó: Balogh Róbert

A Zuglói Civil Házban megtartott programon Szabó Rebeka alpolgármester beszédében azt mondta, büszke rá, hogy Zugló igazi befogadó kerület, és arra is, hogy az önkormányzat támogatta a könyv megjelenését, amely megmutatja, hogy igazán csak közösségben lehetnek boldogok az emberek, az pedig teljesen mindegy, hogy milyen képességeik vannak.

A Közösséget építünk 1000 példányban jelent meg, a kötet a kerület egyes intézményeiben ingyenesen elérhető, a tervek szerint jövőre hangoskönyv formában is kiadják.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb