Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Támogatást kaphatnak az iskolai tanulók és a felnőttképzést sikeresen befejezők

Kerületi képzési támogatást kaphatnak az iskolai tanulók és a felnőttképzést sikeresen befejezők

A Képviselő-testület 2017. szeptember 21-i ülésén elfogadta a kerületi képzési támogatásról szóló 36/2017. (IX.25.) önkormányzati rendeletét, mely itt letölthető.

A rendelet szerint az Önkormányzat az általános iskolák felső tagozatos tanulóinak, és a felső tagozatoknak megfeleltethető középiskolai osztályok tanulóinak tanulmányi eredményük javítását ösztönző célból tanulói képzési támogatást, a felnőttképzésben részt vevő kerületi álláskeresők képzésük sikeres befejezése céljából felnőttképzési támogatást nyújt.

Tanulói képzési támogatásra jogosult a zuglói bejelentett lakóhellyel rendelkező szülő bejelentett zuglói lakóhellyel rendelkező gyermeke, amennyiben a tanuló az általános iskola 6., 7. és 8. évfolyamán, vagy ennek megfeleltethető gimnáziumi évfolyamokon tanul. Támogatásban akkor részesülhet a tanuló, ha tanév végi jegyeinek átlaga legalább 0,4 tizeddel magasabb az előző év tanév végi jegyeinek átlagához képest és a javítás legalább 3,5-ös tanulmányi átlagról indult. A tanulói támogatás összege a szorgalmi időszakban (10 hónap) 7000 Ft/hó. Tanulói támogatási kérelmet első alkalommal 2018. szeptember hónapban lehet benyújtani.

Felnőttképzési támogatásra jogosult a zuglói bejelentett lakóhellyel rendelkező, nyilvántartott álláskeresőként vagy közfoglalkoztatottként regisztrált kérelmező. Felnőttképzési támogatásban az részesülhet, aki az államháztartás valamely alrendszeréből finanszírozott OKJ-s képzés befejezéseként sikeres komplex szakmai vizsgát tett. A felnőttképzési támogatás összege egyszeri 25.000 Ft, melyet az Önkormányzat egy összegben folyósít. A felnőttképzési támogatást 2018. január 1. napjától lehet igénybe venni.

A támogatási kérelmeket a képzési támogatásról szóló rendelet mellékletében szereplő adatlap felhasználásával a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatára (1145 Budapest, Pétervárad utca 2.) kell eljuttatni.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb